Fica v Bruseli poznajú pod dvomi pojmami - mladé dievčatá a alkohol, tvrdí Matovič
23 | 07 | 2020 I TASR

Niektorí si Fica v Bruseli nevedeli ani spomenúť, tvrdí premiér.


Bývalého premiéra Roberta Fica (Smer-SD) poznajú lídri členských štátov EÚ pod dvomi pojmami – mladé dievčatá a alkohol. Uviedol to premiér Igor Matovič (OĽaNO) vo štvrtok po rokovaní vlády.

Ako vysvetlil Matovič, na samite v Bruseli sa pýtal lídrov členských štátov EÚ, aké mali skúsenosti s poslancom Národnej rady (NR) SR a bývalým premiérom Robertom Ficom. Niektorí si naňho dokonca nevedeli ani spomenúť, tvrdí premiér.

„Pán poslanec do plenárnej miestnosti – tam, kde prebiehali rokovania – zo zásady vždy prišiel úplne posledný, keď už všetci sedeli,“ uviedol premiér. Ako však dodal, reálne rokovania prebiehajú predtým, ako sa začne oficiálne rokovanie.

Vláda nesúhlasila odvolaním premiéra Matoviča
Návrh skupiny poslancov NR SR na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády vníma vláda ako súčasť politického boja. Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | TASR


„V momente, ako sa ohlásilo, že končí rokovanie, pán poslanec odišiel, s nikým sa nikdy nerozprával a nikto sa nebavil s ním,“ dodal Matovič. Ako premiér reagoval na Ficove tvrdenia, že telefonoval s niekoľkými lídrami, podľa Matoviča si vymýšľa. Fica vyzval, aby zverejnil, s ktorými lídrami teda telefonoval.

„Ja som vytvoril veľmi dobrý vzťah s väčšinou tých lídrov,“ dodal Matovič s tým, že, samozrejme, nie so všetkými. Premiér reaguje na kritiku o tom, že napríklad s Maďarskom nerokoval dosť, s vyčíslením, že s krajinami V4 počas samitu rokoval dokopy možno 10 – 12 hodín.

„Boli to mimoriadne intenzívne spoločné konzultácie rokovania s V4, niekedy aj s tým, že sa k nám pridal slovinský premiér, ktorý mal podobnú pozíciu,“ uzavrel Matovič.

Neúmyselný úmysel a logika plagiátorstva
Každý, kto sa pri hlasovaní o Matovičovom odvolávaní nezúčastní, alebo zdrží, alebo bude hlasovať proti, bude len schvaľovať nemorálnosť a zlodejinu. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Aneta Leitmanová