Bolo zatknutých 7 talianskych policajných príslušníkov za obchodovanie s drogami a mučenie
23 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Taliansko bolo šokované obrovským škandálom, pri ktorom bolo zatknutých sedem policajných príslušníkov, ktorí sú podozriví z účasti na sérii trestných činov od obchodovania s drogami až po nezákonné zatýkanie a mučenie, informuje portál RT.


Prokurátori v meste Piacenza bezprecedentným krokom uzavreli miestne kasárne bezpečnostnej zložky Carabinieri v rámci vyšetrovania príslušníkov, ktorí v nej pôsobia. Zadržaných bolo šesť miestnych príslušníkov a jeden bol uväznený.

"Nič, čo sa v týchto kasárňach dialo, nebolo legálne," prehlásila novinárom hlavná prokurátorka Piacenza Grazia Pradellová. Iba jeden dôstojník, ktorý tam pracoval, sa nezúčastnil na ilegálnych praktikách.

Carabinieri sú súčasťou talianskych ozbrojených síl poverených funkciami civilnej polície. Obvinení sa však zjavne rozhodli využiť svoj štatút na účely presadzovania práva na dosiahnutie zisku z trestnej činnosti. Sedem policajných príslušníkov je obvinených z prevádzkovania trestných činov, ktoré zahŕňali zásobovanie miestnych obchodníkov s drogami, ich krytie, ako aj nezákonné zatýkanie a mučenie ľudí.

Toto obdobie záplav v Európe je najhoršie za posledných 500 rokov
Európu zasiahli v posledných desaťročiach častejšie a rozsiahlejšie záplavy, než v ktoromkoľvek inom období za posledných 500 rokov. Vyplýva to z dôkladnej analýzy minulých záplav na kontinente, ktorú zverejnili v stredu. Informovala o tom tlačová... Čítať ďalej
23 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Medzi ďalšie obvinenia vznesené proti nim po šesťmesačnom vyšetrovaní patrí vydieranie, vážne ublíženie na zdraví, sprenevera, zneužitie úradu a podvod.

Dôstojníci podpísali vyhlásenia, v ktorých uviedli, že iba kontrolovali predajcov drog, keď sa pohybovali po meste počas izolácie."

Taliansky minister obrany Lorenzo Guerini sa snažil zmierniť spád spôsobený škandálom. Odsúdil činy podozrivých ako „nevysloviteľné zločiny“, varoval však, že vývoj by nemal poškodzovať obraz bezpečnostných síl.

Pompeo údajne v Londýne povedal, že šéfa WHO si kúpila čínska vláda
Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo údajne počas svojej návštevy Londýna povedať britským zákonodarcom, že šéfa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa si "kúpila čínska vláda". Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR