Sudkyňa Denisa C. z kauzy Búrka chce ísť na slobodu
22 | 07 | 2020 I SITA

Sudkyňa z kauzy Búrka, Denisa C., žiada o prepustenie z väzby. Ako ďalej informuje portál TV Joj Noviny.sk, vo väzbe je od 9. marca po zatknutí Národnou kriminálnou agentúrou.


Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre TV Joj potvrdila, že ŠTS dostal sťažnosť Denisy C. o zrušenie väzobného stíhania. Tak ako pri Monike J., ešte nie je určený termín pojednania ich žiadosti sudcom pre prípravné konanie.

„Potvrdzujem, že na Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica, bola doručená žiadosť obvinenej D.C. o prepustenie z väzby na slobodu. Termin prejednania žiadosti vytýčený ešte nie je,“ uviedla hovorkyňa Katarína Kudjaková.

Mimoriadna schôdza na odvolávanie premiéra Matoviča bude vo štvrtok 23. júla
Mimoriadna schôdza, na ktorej má opozícia odvolávať Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie predsedu vlády sa začne vo štvrtok 23. júla o 10:00. Čítať ďalej
22 | 07 | 2020 | SITA


Portál pripomína, že minulý týždeň potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková, že o zrušenie väzby požiadala aj Monika J.. Ide o posledné dve sudkyne z obvinených, ktoré po vzatí do väzby žiadajú prvýkrát o prepustenie na slobodu.

Národná kriminálna agentúra v Nitre zároveň pokračuje vo výsluchu už bývalého sudcu Vladimíra Sklenku. Ten svedčí proti osemnástim obvineným sudcom a advokátom, obvineným z rôznych korupčných trestných skutkov. 13 z obvinených sú bratislavskí sudcovia, dodávajú Noviny.sk.