37 rokov sedel vo väzení za niečo, čo neurobil! Teraz je hviezdou Talentu a diváci šalejú (VIDEO)
22 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

V roku 1982 si išiel odpykať trest za zločin, ktorý nespáchal. Po neuveriteľných 37 rokoch bolo jeho meno očistené. Teraz je Archie Williams (59) jedným z favoritov talentovej súťaže a spolupracovať s ním chce rad legendárnych spevákov, informuje spravodajský portál Blesk.


Muž menom Archie Williams stál v máji tohto roku pred porotou súťaže America's Got Talent. Prišiel zaspievať. Ešte pred svojím výstupom ale tisíckam divákov v hľadisku a miliónom pri televíznych obrazovkách nervózne prezradil, že bol pred nedávnom oslobodený po 37 rokoch väzenia. Čeľusť na zem spadla i porotcovi  Simonovi Cowellovi (60).

„Obvinili ma zo zločinu niekoho iného,“ vydal zo seba. „Po tridsiatich siedmich rokoch ma oslobodilo DNA,“ dodal Williamas.



V decembri roku 1982 bola znásilnená a takmer zabitá 30-ročná beloška. O štyri mesiace neskôr, napriek nezhode odtlačkov prstov na mieste činu či svedectvu jeho blízkych, podľa ktorého v inkriminovanú dobu spal u seba doma, bol odsúdený a uväznený. Williamsa pritom ako páchateľa neidentifikovala ani obeť. Žena tvrdila, že útočník bol oveľa vyšší než on a mal na hrudi jazvu. Napriek tomu bola polícia presvedčená, že vinníka má priamo pred sebou.

A tak si vtedy 22-ročný Williams musel odsedieť dlhých 37 rokov, než sa o jeho prípad znovu začali zaujímať úrady. Po prešetrení jeho DNA v moderných postupoch vyšlo najavo, že bol krivo usvedčený a následne ho prepustili.

Muž, ktorý zomrel po "COVID párty": Myslel si, že pandémia je hoax
Možno poznáte matky, ktoré organizujú spoločné hranie pri kiahňach, aby sa ich deti nakazili. Niečo podobné sa údajne začalo diať i v Spojených štátoch amerických, ale s tragickejšími dôsledkami. Účastníkmi sú mladí ľudia, ktorí neveria na... Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Natália Sollárová


„Vedel som, že som nevinný, ten zločin som nespáchal. Ale ako chudobné černošské dieťa som nemal možnosť bojovať proti štátu Louisiana,“ uviedol v zákulisí. V súťaži vystúpil s piesňou Do not Let the Sun Go Down on Me od George Michaela († 53) a Eltona Johna (73) a dostal štyrikrát áno. Druhý menovaný sa mu neskôr dokonca ozval.

„Veľmi sa mu to páčilo a pozval ma, aby som túto pieseň zaspieval na jeho show, až sa objaví v Štátoch,“ uviedol Williams nadšene. A ďalšie ponuky sa jednému z najväčších favoritov tohtoročnej série talentovej súťaže iba hrnú.

Demonštranti v Chicagu útočia na sochu Krištofa Kolumba: Pri stretoch s políciou tečie krv! (VIDEO)
Hnutie Black Lives Matter podporilo demonštrantov, ktorí obkľúčili stráženú sochu Krištofa Kolumba v Chicagu. Dav začal na políciu hádzať všemožné predmety. Socha je novo chránená múrom, ktorý napriek tomu niekoľko vandalov prekonalo a začalo na ňu... Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Timotej Dudka