TRAGÉDIA: V českom rybníku plávali telá dvoch mužov a malého chlapca
21 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Polícia vyšetruje od pondelkového večera prípad troch mŕtvych tiel nájdených v rybníku v českom Příbramsku. Podľa informácií Noviniek išlo o staršieho muža, jeho syna a vnuka. Údajne ich našla manželka jedného z nich. Príčinou úmrtia mal byť zásah elektrickým prúdom.




„Příbramskí policajti preverujú úmrtia troch osôb nájdených v pondelok v neskorých večerných hodinách na vodnej hladine rybníka v obci Lhota v Příbramsku. Príčina aj ďalšie okolnosti úmrtia osôb sú predmetom policajného vyšetrovania,“ uviedla k prípadu polícia na Twitteri bez ďalších podrobností.






Podľa informácií portálu iDnes šiel senior skontrolovať čerpadlo, ktoré nefungovalo. Keď vošiel do vody, zasiahol ho elektrický prúd. Na pomoc mu potom pribehol jeho syn a vnuk. Vo vode následne zomreli.


Na miesto vyrazila aj záchranná služba, podľa hovorkyne záchranárov Petry Effenbergerovej lekár už nemohol pomôcť a skonštatoval smrť.

Muž, ktorý zomrel po "COVID párty": Myslel si, že pandémia je hoax
Možno poznáte matky, ktoré organizujú spoločné hranie pri kiahňach, aby sa ich deti nakazili. Niečo podobné sa údajne začalo diať i v Spojených štátoch amerických, ale s tragickejšími dôsledkami. Účastníkmi sú mladí ľudia, ktorí neveria na... Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Natália Sollárová


„Policajti prípad preverujú pre trestný čin usmrtenia z nedbanlivosti, príčiny a ďalšie okolnosti sú vo vyšetrovaní. Vo veci bola nariadená súdna pitva. Jednalo sa o dvoch dospelých a jedno dieťa, ale viac to špecifikovať nebudeme,“ uviedla hovorkyňa polície Monika Schindlová. Podľa nej policajti pracujú s niekoľkými verziami vrátane prechodu búrky. Cudzie zavinenie síce policajti zatiaľ nevylúčili, ale nič tomu nenasvedčuje.

Obec ponúkla rodine pomoc. „Ponúkli sme im spoluprácu, ale rodina dobre funguje medzi sebou. Čo obec pre nich môže v takej chvíli urobiť?“ Položila skôr rečnícku otázku starostka obce Eva Drmlová.





„Môžeme im pomôcť s nejakou administratívou v spolupráci s úradmi niečo vybaviť, ale to je asi tak jediné. Ubytovanie nepotrebujú, príliš ďalších vecí obec v tejto chvíli ani robiť nemôže. Sú u nich psychológovia, interventi, je to rozvetvená rodina, tak si hlavne pomôžu medzi sebou,“ dodala starostka.


RUKOJEMNÍCKA DRÁMA: V meste Luck na Ukrajine zadržiava muž v autobuse 20 ľudí
Ozbrojený muž prepadol na severozápade Ukrajiny autobus a zadržal približne 20 rukojemníkov. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na ukrajinskú políciu. Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR