Naď ocenil päť vojnových veteránov, pripomenul Štefánikove zásluhy
21 | 07 | 2020 I TASR

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) si pripomenul odkaz Milana Rastislava Štefánika na slávnosti v Košariskách. Pri príležitosti 140. výročia jeho narodenia zároveň ocenil päť vojnových veteránov - priamych účastníkov druhej svetovej vojny a bojov za oslobodenie. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.


"Odkaz tohto národného velikána, pravého vlastenca a zároveň prvého 'Európana', je univerzálny aj dnes tak, ako sú univerzálne hodnoty, ktoré hlásal – sloboda a demokracia,“ uviedol minister. Naď vyzdvihol významné zásluhy Štefánika na vzniku Československej republiky aj jeho prínos pri budovaní československých légií. Pripomenul, že pôsobil ako politik, astronóm, vojak aj minister vojny, a prezident Slovenskej republiky ho vymenoval v roku 2004 do hodnosti generála in memoriam.

Premiér Matovič bude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie z funkcie
Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) bude v Národnej rade (NR) SR čeliť odvolávaniu z funkcie. Dôvodom sú podozrenia z plagiátorstva pri jeho diplomovej práci, ako aj neplnenie sľubu predsedu vlády plniť si funkciu čestne, svedomite a v záujme... Čítať ďalej
21 | 07 | 2020 | TASR


Príležitostí počas roka, keď si pripomíname tohto velikána novodobých dejín Slovenska, je viacero. Každá jedna z nich nám ponúka pohľad do histórie a zároveň v sebe nesie posolstvo – nezabudnúť," skonštatoval Naď. Spomienkové podujatia podľa neho nielen vzdávajú hold tým, ktorí zanechali nezmazateľnú stopu v našej histórii, ale aj prispievajú k povedomiu a posilňovaniu vlastenectva v mladých ľuďoch.

Pamätnú medailu ministra obrany I. stupňa si v utorok prevzali Pavol Liška, Ján Krutý a Branislav Tvarožek, pamätnú medailu ministra obrany II. stupňa si prevzala Anna Bergerová a pamätnú medailu ministra obrany III. stupňa udelil minister Júliusovi Molitorisovi.