UNAS dôsledne trvá na splnení svojich požiadaviek z protestu v januári
20 | 07 | 2020 I SITA

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) je odhodlaná dôsledne trvať na splnení svojich požiadaviek z januára tohto roka počas organizovaného protestu.


Splnenie požiadaviek podľa autodopravcov prisľúbila vtedajšia vláda Petra Pellegriniho a malo ich potvrdiť aj súčasné nové vedenie Ministerstva dopravy a výstavby SR (MDV).

Ako organizácia v pondelok informovala po víkendovom rokovaní v okrese Zvolen, ide o zníženie dane z motorových vozidiel o 50 % na úroveň susedných krajín Visegrádskej štvorky (V4), zníženie mýtnych poplatkov o 25 % a vratku spotrebnej dane z pohonných látok pre autodopravcov.

Ministerka spravodlivosti nevymenovala Jankovského za predsedu okresného súdu
Hľadanie nového predsedu Okresného súdu v Považskej Bystrici pokračuje. Súčasný podpredseda súdu Róbert Jankovský síce uspel vo výberovom konaní na uvoľnenú funkciu, avšak ministerka spravodlivosti Mária Kolíková ho do nej nevymenovala. Nasledovať... Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | SITA


"Požadované skutočnosti žiadame prerokovať vo vláde a predložiť do Národnej rady SR na schválenie do 15. septembra 2020, aby sa zbytočne nevytvárali zo strany autodopravcov nátlakové akcie," uviedol predseda UNAS-u Stanislav Skala.

Organizácia upozorňuje na možnosti prepúšťania vodičov nákladnej autodopravy v dôsledku zníženej produkcie výroby v jednotlivých odvetviach ekonomiky. "Splnenie januárových požiadaviek pomôže významne znížiť riziko úpadku autodopravcov s možným následným negatívnym sociálnym a spoločenským dopadom," dodal Skala.