Po prietrži mračien zasahujú hasiči najmä v Prešovskom kraji (foto)
19 | 07 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Pomoc hasičov je aktuálne potrebná najmä v okresoch Snina, Humenné a Medzilaborce.


Po prietrži mračien, ktorá sa v nedeľu popoludní prehnala východným Slovenskom, zasahujú hasiči najmä v Prešovskom kraji, a to na 13 miestach. Informuje o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti.

Hasiči momentálne evidujú technické výjazdy. "Pomoc je potrebná najmä v okresoch Snina, Humenné a Medzilaborce," uvádzajú s tým, že na viacerých miestach odčerpávajú vodu po prívalovej vode a z ciest odstraňujú spadnuté stromy.

Prietrž mračien spôsobila v nedeľu popoludní v širšom centre Sniny viacero škôd, pre TASR to potvrdila primátorka mesta Daniela Galandová s tým, že začínajú s odstraňovaním následkov po intenzívnych zrážkach.

ŠOK: V texaskom okrese sa nakazilo až 85 bábätiek!
Texaský okres Nueces potvrdil, že koronavírusom sa nakazilo už 85 detí mladších ako jeden rok. Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | TASR


Ako spresnila, voda po výdatnom daždi spôsobila problémy v lokalitách Daľkov, Majer či na Ulici 1. mája. „Bol to moment prekvapenia – tentoraz zo strany Vihorlatských vrchov. Tarnovský potok a ostatné potoky poškodili miestne komunikácie aj záhrady mnohých občanov. Snažíme sa sprejazdniť cesty,“ povedala. O pomoc s odčerpávaním vody požiadali aj hasičov.

Podľa primátorky budú rozsah škôd monitorovať. „Budú aj na majetku mesta, nielen občanov,“ dodala a tým, že Tarkovský potok či voda stekajúca z okolitých polí im v prípade silných búrok pravidelne spôsobujú problémy.











Foto: Facebook - Prezídium Hasičského a záchranného zboru