Mladá žena v Afganistane zabila členov Talibanu, ktorí zastrelili jej rodičov
19 | 07 | 2020 I TASR

Mladá žena zabila dvoch členov militantného hnutia Taliban po tom, čo skupina týchto bojovníkov zastrelila jej rodičov v západoafganskej provincii Ghór. V nedeľu o tom informovali miestni predstavitelia, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra DPA.


Malá skupina bojovníkov Talibanu vnikla do domu rodiny mladej ženy v okrese Tewara. Vyzvali jej otca, aby vyšiel von z domu, potom zastrelili jeho aj ženinu matku. Žena vzala z domu zbraň, začala strieľať do členov Talibanu a dvoch z nich zabila. Ďalší bojovník utrpel zranenia, uviedli predstavitelia okresu.

Jeden z militantov, ktorého zabila, bol agent tajnej služby z radov Talibanu, dodali predstavitelia. Po incidente sa miestni obyvatelia snažili žene pomôcť a militanti z oblasti ušli. Mladá žena a jej brat vo veku tínedžera z domu už odišli a presťahovali sa na bezpečnejšie miesto, uviedli pre DPA obaja okresní predstavitelia.

Prípad sa stal po tom, čo Afganská nezávislá komisia pre ľudské práva (AIHRC) minulý týždeň vydala správu o civilných obetiach za posledných šesť mesiacov a uviedla v nej, že v krajine v roku 2020 zomrelo alebo utrpelo zranenia priemerne 16 ľudí denne. Podľa tejto komisie bolo za prvú polovicu roka 2020 po celom Afganistane pri 880 bezpečnostných incidentoch zabitých 1213 civilistov a ďalších 1744 utrpelo zranenia.

Chorvátsko hlásilo 92 nových prípadov ochorenia COVID-19
Od 25. februára, keď Chorvátsko hlásilo svoj prvý prípad ochorenia COVID-19, diagnostikovali nákazu celkovo 4345 ľuďom, 120 zomrelo. Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | TASR