Hamilton opäť suverénny na Hungaroringu, v Maďarsku vyhral ôsmykrát a je lídrom MS
19 | 07 | 2020 I SITA

Na Veľkej cene Maďarska na okruhu Hungaroring bol po roku opäť suverénny Lewis Hamilton z tímu Mercedes.


Tretie preteky posunutej sezóny šampionátu formuly 1 priniesli triumf šesťnásobného a úradujúceho majstra sveta Hamiltona, ktorý v Maďarsku skompletizoval víťazný hetrik a celkovo si tam pripísal už ôsme víťazstvo. Celkovo v kariére má fenomenálny 35-ročný Brit na konte už 86 víťazných veľkých cien.

"Všetci v našom tíme odviedli fantastickú prácu počas celého víkendu. Som hrdý, že som súčasť tohto tímu, ktorý má najlepšie autá," uviedol v prvej reakcii Lewis Hamilton.

Hamilton zvíťazil systémom štart - cieľ s náskokom takmer 9 sekúnd pred Holanďanom Maxom Verstappenom z Red Bullu, ktorý štartoval až zo siedmeho miesta. Na tretej priečke prišiel do cieľa ďalší jazdec Mercedesu Fín Valtteri Bottas. V poslednom kole sa priblížil k Verstappenovi na menej ako pol sekundy, ale k manévru na predbiehanie sa už nedostal.

Bratislava má od nedele letecké spojenie s chorvátskym Splitom, linku prevádzkuje AirExplore dvakrát týždenne
Bratislava má od nedele 19. júla letecké spojenie s chorvátskym Splitom. Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | SITA


Bottas prišiel o pozíciu priebežného lídra šampionátu na úkor Hamiltona. Opäť zlyhali jazdci Ferrari. Nemec Sebastian Vettel skončil šiesty a Monačan Charles Leclerc až jedenásty. Obaja dostali od Hamiltona jedno celé kolo.

Hamilton si už v sobotu vybojoval 90. pole position v kariére a v nedeľu potom ôsmym triumfom na Hungaroringu potvrdil svoju suverenitu na tomto jedinom východoeurópskom okruhu, na ktorom sa pravidelne jazdia preteky efjednotiek. Druhý v historickom poradí úspešnosti Nemec Michael Schumacher triumfoval na VC Maďarska štyri razy.

Majstrovský seriál najrýchlejších štyroch kolies pokračuje po týždňovej prestávke 2. augusta v anglickom Silverstone.

,202007190088