Fico možno patrí do basy, povedal podpredseda Za ľudí
19 | 07 | 2020 I Peter Haluza

Ak Daniel Lipšic nebude kandidovať na generálneho prokurátora, tak bude kandidovať na špeciálneho prokurátora, myslí si Richard Raši.


„Ak si mám vybrať Igora Matoviča alebo Roberta Fica, tak si vyberám Igora Matoviča." Povedal to v relácii Na telo plus na portáli tvnoviny.sk podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) v reakcii na kauzu plagiátorskej práce súčasného premiéra.

Zároveň ukazoval fotografie Kajetána Kičuru, Mariana Kočnera, Moniky Jankovskej a Norberta Bödöra, ktorí sú väzbe. „Tento pán tam ešte nie je, aj keď si myslím, že tam možno patrí. Akurát, keď povalím teraz vládu Igora Matoviča, tak je možné, že Robert Fico sa vráti späť," povedal Šeliga ukazujúc Ficovu fotku.

Konkrétne kroky, ako bude koalícia reagovať na premiérovu kauzu, Šeliga zatiaľ neosvetlil. Podľa poslanca Richarda Rašiho bude pri odvolávaní šéfa kabinetu medzi odídencami zo Smeru aj jeho aktuálnymi poslancami určite zhoda.

OĽaNO musí prehovoriť do duše svojim poslancom, tvrdí Šeliga
Spoločné hlasovanie OĽaNO a ĽSNS ešte bude riešiť koaličná rada. Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | Peter Haluza


„Odvolávanie je vyústenie jeho klamstiev. Igor Matovič oklamal Slovensko a stal sa predsedom vlády. Sám napísal na Facebooku, že je zlodej, nemá teda čo robiť vo funkcii predsedu vlády Slovenskej republiky," vyhlásil Raši.

Raši si zároveň myslí, že ak Daniel Lipšic nebude kandidovať na generálneho prokurátora, tak bude kandidovať na špeciálneho prokurátora. „Asi by som sa mohol usmievať, že sa ho tak všetci bojíte. Ja nemám vedomosť, že by on išiel kandidovať,“ povedal k Lipšicovi Šeliga.

Kiska mohol podporou Remišovej motivovať na post šéfa Za ľudí ďalších kandidátov, hovorí politológ
V prvej polovici budúceho týždňa by malo byť známe, či bude mať Veronika Remišová súperov v zápase o post predsedu strany Za ľudí po odchode Andreja Kisku. V hre sú totiž ďalšie dve mená o pozície kandidátov, a to podpredsedu parlamentu Juraja... Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | SITA