Cigániková: Diplomovky ma už nebavia, ale ospravedlniť sa musím
19 | 07 | 2020 I Natália Sollárová

Poslankyňa Jana Cigániková z SaS si myslí, že diplomovku premiéra treba asi nechať tak, inak by mohla padnúť vláda. Prečo podľa nej nedokáže merať jedným metrom vysvetlila aj na sociálnych sieťach.


Na svojom facebookovom i instagramovom profile v piatok napísala, že je síce správne merať jedným metrom, ale nechce, aby vláda padla kvôli „trafenej“ diplomovke. „A naozaj, ak sme od Danka a Borisa žiadali odstúpenie, mali by sme aj od Igora. To by sa ficovci tešili. Nechcem to tak. Nechcem, aby vláda padla, kvôli trafenej diplomovke. A teda je na čase povedať, že som v tejto skúške charakteru asi veľmi neobstála, pretože nedokážem merať jedným metrom a žiadať rovnaké vyvodenie zodpovednosť od premiéra, ak by to malo znamenať nové voľby. Kvôli diplomovke,“ píše na sociálnej sieti.

Zároveň sa ospravedlnila Borisovi Kollárovi i Andrejovi Dankovi. „Prepáč teda najmä Ty, Boris,“ uvádza ďalej a vysvetľuje, že sa snažila byť férová a vyžadovať od vlády minimálne takú úroveň, akú žiadala od tej minulej. Kým pri spolustranníkovi ministrovi školstva Branislavovi Grӧhlingovi to vie jasne zdôvodniť, prečo je to iný prípad, pri premiérovi Igorovi Matovičovi už nie. A to, podľa nej znamená, že nedokáže merať jedným metrom. „Ospravedlňujem sa Ti preto za to [Boris Kollár], že Ty si si zlizol za to isté oveľa viac, ako si zlizne Igor. Uznávam, nie je to fér a preto tento dlhý status.“

Matoviča chcú odvolávať, lebo je väčší nepriateľ ako Kollár, hovorí Mesežnikov
Politológa Grigorija Mesežnikova neprekvapuje, že opozícia chce v parlamente odvolávať Igora Matoviča (OĽaNO) z postu premiéra pre kauzu jeho diplomovky, ale v podobnej veci nepodala návrh na odvolanie Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie predsedu... Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | SITA


Svoje ospravedlnenie zároveň vyjadrila aj voličom, nevoličom a všetkým, ktorí sú sklamaní. „Rozumiem Vám a v mnohom máte pravdu. Ale verím, že nám skúsite dať ešte šancu byť lepšími. Mohli by sme začať tým, že sa viac začneme zaoberať zákonmi ako kilečko, ktoré pomáhajú ľuďom a menej napr. interupciám, ktoré robia opak a rozdeľujú spoločnosť. A popritom necháme pracovať políciu, súdy a prokuratúru, nech sa to tu vyčistí,“ dodáva vo svojom príspevku.

V rozhovore pre Denník N povedala, že nie je v poriadku, ako Matovič získal titul a je dobré, že sa ho vzdá. Ešte menej je podľa nej v poriadku, že klamal. "Ale naozaj nechcem, aby padla protikorupčná vláda pre diplomovky. Bude dobre, ak minister školstva vytvorí zákon, aby bolo možné vzdať sa titulu aj s právnym účinkom. Myslím si, že tu bude viac adeptov na tento úkon," uviedla.

Výrazná poslankyňa je známa napríklad tým, že nezahlasovala za programové vyhlásenie vlády, vystupuje proti sprísňovaniu interupcií a ako predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo kritizuje aj šéfa bieleho rezortu Mareka Krajčího.

Príspevok poslankyne Jany Cigánikovej na Instagrame:



Hlasovanie o Kollárovi je zaujímavou hodnotovou skúsenosťou, tvrdí Čaputová
Hlasovanie o odvolaní predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) je podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej z hodnotového hľadiska zaujímavou skúsenosťou. Uviedla to v stredu počas návštevy Trnavy a regiónu. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | TASR