Vodiči môžu pri návrate k šoférovaniu po pandémii pociťovať preťaženie
18 | 07 | 2020 I SITA

Návrat k šoférovaniu po obmedzeniach plynúcich z pandémie nového koronavírusu môže pre niektorých ľudí znamenať problém.


Vyplýva to z prieskumu amerického portálu Reviews.com, do ktorého sa zapojilo 1207 respondentov rôzneho vekového zloženia a takmer vyváženého pomeru mužov a žien.

Celkovo 28 % z nich uznalo, že malo pocit "preťaženia" a "vnímalo príliš veľa stimulov", keď sa vrátili k bežnému šoférovaniu po mesiacoch obmedzení. Medzi mužmi a ženami nebol veľký rozdiel, ktorý však možno pozorovať medzi ľuďmi rôzneho veku.

Hackeri manipulovali so zamestnancami Twitteru, aby sa dostali do vnútorných systémov siete
Hackeri, ktorí tento týždeň napadli viacero účtov na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter, manipulovali jej zamestnancov a použili ich údaje na vstup do interných systémov siete. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | SITA


Až 40 % vodičov nad 65 rokov uznalo, že vnímalo silný pocit preťaženia. Väčšina respondentov vo veku od 18 do 35 rokov povedala, že pociťovali len "slabé" preťaženie, prípadne nespozorovali žiadne zmeny. Pocit preťaženia sa u ľudí zvyšoval s rušnejšou premávkou.

Množstvo miest v USA hlásilo zvýšený počet bezohľadného šoférovania alebo rýchlej jazdy v čase prísnych obmedzení. V apríli tiež výrazne klesol počet dopravných zápch, čo mnohí vodiči zneužili.