Vlastníka firmy z Poltárskych lesov s miliardovým majetkom hľadala polícia aj daňový úrad
18 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

Miroslav Slezák vlastní podľa účtovných výkazov niekoľko firiem s účtovným majetkom vo výške stoviek miliárd eur. Po tom, ako jednu z jeho firiem poslal daňový úrad do konkurzu, začali vznikať ďalšie. 


Jednou zo Slezákových
V Poltárskych lesoch sídli firma s majetkom 96 miliárd eur
Účtovný majetok firmy Baracuda Amiz Club, ktorá sídli na samote v okrese Poltár, je vyčíslený na 96 miliárd eur. Konečnou užívateľkou výhod je takmer 90. ročná Božena Slezáková. Čítať ďalej
21 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok
bola aj Baracuda Amiz Club sídlica na samote v okrese Poltár, ktorej účtovný majetok bol vyčíslený na 96 miliárd eur. Konečnou užívateľkou výhod a zároveň konateľkou spoločnosti mala byť 90. ročná Slezákova matka Božena Slezáková. 

Slezák, ktorý daňový úrad presviedčal, že za firmou stoja akýsi Rusi, neskôr spoločnosť premenoval na KOVÁČ – Výroba kačičiek, píše Denník E a dodáva, že sám seba následne vyškrtol z pozície jej konateľa. Slezák mal urobiť viacero obdobných žartov a taktiež útočiť na ľudí, s ktorými prichádza do kontaktu. 

Podľa Denníka E sa ho už pokúša vypátrať ako daňový úrad tak aj polícia. Napriek tomu ale vo svojej činnosti pokračuje a naďalej mení názvy či sídla svojich firiem, či dokonca zakladá firmy nové. Takýmto spôsobom funguje už celé roky. 

Požiar v katedrále v Nantes vyšetrujú ako podpaľačstvo!
Oheň v chráme úplne zničil organ, pričom chór pod ním je nestabilný a mohol by sa zrútiť. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | TASR


Napríklad medzi rokmi 2009 až 2012 si dve firmy, v ktorých bol Slezák spolumajiteľom a konateľom, napísali tržby vo výške 1,8 miliardy eur. Ide o viac peňazí ako pri najväčšej stavebnej firme na Slovensku Doprastav, porovnáva Denník E. 

Ďalšia Slezákova firma Albo-Gold mala v roku 2013 na daniach dlhovať 57 miliónov eur. Spolu s firmou C.LT.W. Finance, ktorá rovnako ako Albo-Gold neskôr zanikla, dlhovali firmy štátu dokopy viac ako 100 miliónov eur. Pri oboch firmách bolo zároveň otázne to, čím sa vlastne zaoberali. 

Denník E vysvetľuje, že Slezák na finančnú správu posiela podania, v ktorých si vymýšľa telefónne čísla a tak ho úradníci majú problém kontaktovať. Taktiež napríklad tvrdí, že firmu vlastnia bývalí agenti KGB. 

Obdobné klamstvá v účtovníctve by ale napokon mohli mať svoju dohru. Vyšetrovatelia by ich totiž mohli posúdiť ako trestný čin, hoci k daňovému podvodu nedošlo. Napriek tomu, že sa voči Slezákovi aktuálne žiadne trestné konanie nevedie, všetko by mohol zmeniť nový zákon, ktorý je už pripravovaný na rezorte financií. Predstavitelia firiem s pochybným účtovníctvom by mohli dostať zákaz viesť nové eseročky. 

Trump hodlá vylúčiť ilegálnych imigrantov zo sčítania ľudu
Americký prezident Donald Trump podľa predpokladov čoskoro vydá exekutívny príkaz, ktorý bude zakazovať, aby boli do tohtoročného sčítania ľudu zahrnutí aj ilegálni imigranti. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | TASR