"Tak ma vyžeňte z parlamentu!", povedal k návštevám kaštieľa vo Vinosadoch R.Fico
18 | 07 | 2020 I Peter Haluza, SITA

"Bol som tam päťkrát plávať v bazéne, tak mi zoberte ročný plat za to,“ vyjadril sa dnes Fico.


Predseda strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) povedal, že považuje za smiešne, keď má dokladovať parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií svoj pobyt v súkromnom kaštieli vo Vinosadoch neďaleko Pezinka. Spýtal sa, či si má pýtať faktúru od správcu, ktorý tam kosí trávu. Poznamenal, že si bol len päťkrát zaplávať v súkromnom zariadení.

„Čo odo mňa chcete? Čo si mám pýtať od toho správcu, čo tam kosí trávu, prosím ťa, vypíš mi rukou, že ti zaplatím päť eur za hodinu plávania v bazéne? Čo mám urobiť? Akú faktúru mám pýtať? Od koho? To nie je hotel, to nie je rehabilitačné pracovisko. To je normálny súkromný dom, ktorý má bazén, ktorý má dvanásť alebo trinásť metrov. Bol som tam päťkrát plávať v bazéne, tak mi zoberte ročný plat za to,“ vyjadril sa dnes Fico.

AKTUÁLNE: Snem potvrdil R. Fica na mieste predsedu Smeru-SD (aktualizácia)
Robert Fico ostáva predsedom strany Smer-SD. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií má poskytnúť vysvetlenie o nákladoch jeho pobytu v kaštieli vo Vinosadoch neďaleko Pezinka. Výbor začal konanie voči Ficovi dňom 9. júna tohto roka, kedy Nadácia Zastavme korupciu doručila výboru podnet s podozrením, či Fico neprijal neoprávnený dar alebo výhodu. Podľa nadácie má kaštieľ nejasné majetkové pozadie, za ktorým môže byť podnikateľ Jozef Brhel, ktorý má blízko k strane Smer-SD.

Fico dnes povedal, že môže chodiť plávať, kde chce. Podotkol, že v čase koronakrízy boli všetky plavárne pozatvárané. „Viete, že mám problémy s krvným tlakom,“ podotkol a dodal, že „tak ma vyžeňte z parlamentu“.

Vlastníka firmy z Poltárskych lesov s miliardovým majetkom hľadala polícia aj daňový úrad
Miroslav Slezák vlastní podľa účtovných výkazov niekoľko firiem s účtovným majetkom vo výške stoviek miliárd eur. Po tom, ako jednu z jeho firiem poslal daňový úrad do konkurzu, začali vznikať ďalšie. Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok