Bude sa hľadať nový líder do ďalších volieb, povedal L. Kamenický na sneme Smeru
18 | 07 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Člen predsedníctva Jaroslav Baška podotkol, že skupina okolo Petra Pellegriniho strane chýbať zrejme bude.


Predseda Smeru-SD Robert Fico verí, že sobotňajší pracovný snem splní svoj účel a že zvolia chýbajúcich členov vedenia strany. Člen predsedníctva Jaroslav Baška dúfa, že po sneme sa strana opäť nadýchne a bude naďalej robiť sociálnodemokratickú politiku.

Ladislav Kamenický potvrdil svoju nomináciu na podpredsedu Smeru-SD. Ak ho zvolia, urobiť chce všetko pre to, aby strana napredovala. Baška a Kamenický sa zhodli, že Fico zrejme bude potvrdený ako predseda. Kamenický o ňom hovorí ako o momentálne jedinej alternatíve. Uviedli to pred začiatkom snemu.

Fico vysvetlil, že hlavnou úlohou snemu je dovoliť chýbajúcich členov vedenia strany. Piatkové (17. 7.) predsedníctvo podľa jeho slov potvrdilo všetky navrhnuté nominácie, ktoré predstaví delegátom na sneme. "Dúfam, že pracovný snem splní svoj účel. Pripomínam, že na našom malom pracovnom snem bude trikrát viac delegátov, ako je celá členská základňa najsilnejšej vládnej strany," poznamenal.

Osudovou chybou SMERu bolo zrušenie Mečiarových amnestií (ROZHOVOR)
"Pokiaľ by neprišlo k vražde – o ktorej stále nič nevieme, pretože ak niekoho máme vo väzbe, tak to sú len pešiaci, čo je za touto vraždou, nikto nevie – tak by sa udialo možno niečo iné." povedal Róbert Fico v rozhovore pre magazín... Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | Gabriel Matta


"Máme nové tváre, ktoré bude predstavovať predseda strany. Môj názor je taký, že potrebujeme nových ľudí," uviedol Kamenický. Dodal, že vzhľadom na svoju nomináciu na pozíciu podpredsedu kandidovať bude. "Samozrejme, všetko záleží na delegátoch snemu, či budem navolený. Ak áno, budem robiť všetko pre to, aby strana Smer-SD napredovala," deklaroval.

Kamenický je presvedčený, že Fico je momentálne jediná alternatíva pre vedenie strany. "Ale tak ako sám avizoval, bude sa hľadať nový líder do ďalších volieb," poznamenal.

Baška dodal, že Smer-SD sa musí najmä zastabilizovať. Verí, že sa to na tomto sneme podarí. "Dúfam, že po dnešnom sneme sa Smer znova nadýchne a budeme môcť povedať, že sa strana zastabilizovala a že Smer-SD bude naďalej robiť sociálnodemokratickú politiku," uviedol.

Myslí si, že Fico bude opätovne potvrdený za predsedu strany. Podotkol, že skupina okolo Petra Pellegriniho im chýbať zrejme bude. Na otázku, či k nemu odíde aj on, odpovedal, že sa momentálne nikam nechystá.

Okresný snem strany Za ľudí v Žiline vyzval Šeligu,aby kandidoval za predsedu
Okresný snem koaličnej strany Za ľudí v Žiline vyzval podpredsedu strany a podpredsedu Národnej rady SR Juraja Šeligu, aby kandidoval na lídra strany. Vyplynulo to z prijatého uznesenia z piatka (17. 7.), o ktorom TASR informoval okresný predseda... Čítať ďalej
18 | 07 | 2020 | TASR