Strana Hlas – sociálna demokracia vyzvala Matoviča na odstúpenie (aktualizácia)
17 | 07 | 2020 I Peter Haluza, SITA

„Zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády Slovenskej republiky,“ povedal P. Pellegrini.


Peter Pellegrini zo vznikajúcej strany Hlas - sociálna demokracia vyzval premiéra Igora Matoviča na odstúpenie z funkcie pre kauzu plagiátu jeho diplomovky.

Ak tak neurobí, v pondelok začnú zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu s návrhom na jeho odvolanie. „Zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády Slovenskej republiky", povedal Pellegrini.

Aktialiované 17.7. o 11.19. hod.:

Pellegrini ozrejmil, že v tejto súvislosti oslovia ostatné opozičné strany, predovšetkým Smer - sociálnu demokraciu (Smer-SD).

„Igor Matovič založil celú svoju politickú existenciu na sľube, že bude bojovať proti zlodejom. Štyri mesiace po voľbách sa však ukázalo, že tento predseda vlády je sám zlodejom. Priznal sa k tomu aj vo svojom profile na sociálnej sieti,“ uviedol Pellegrini. Prízvukoval, že za takýto čin sa automaticky odstupuje z funkcie.

„Je to hanba nielen pre neho, ale aj pre nás všetkých, že dnes máme v Bruseli premiéra s pochybným titulom,“ priblížil podpredseda pléna.

Matovičova diplomovka je tiež plagiát, odstúpiť zatiaľ nemieni!
Hoci premiér Igor Matovič (OĽaNO) ešte ako opozičný politik kritizoval plagiát rigoróznej práce expredsedu NR SR Andreja Danka, sám sa mal dopustiť rovnakého podvodu. Diplomovú prácu na tému Daňový systém a jeho vplyv na podnikateľské subjekty od... Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Denník N vo štvrtok 16. júla informoval o tom, že predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) vo svojej diplomovej práci odpísal dve knihy a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo. Premiér si myslí, že by pre medializované informácie o jeho diplomovke mal prísť o titul.

„Úprimne, netuším, či som pred 22 rokmi vo svojej diplomovke niečo necitoval a koľko toho bolo. Ak to tak je, ukradol som niečo, čo mi nepatrilo, som de facto v tejto veci zlodej, čo je smutné a určite nie na chválu,“ uviedol Matovič na sociálnej sieti a dodal, že titulom sa nikdy nechválil. Doplnil, že zo svojej funkcie odstúpi „hneď, ako splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil“. Na záver sa ospravedlnil všetkým poctivým študentom, ktorí dokázali vyštudovať bez jediného odpisovania, našepkávania a iných „fintičiek“.

Po vražde J. Kuciaka sa J. Čižnár stal známy svojím výrokom, že "rozpúta peklo"
"Dvakrát som sa v tejto súvislosti stretol aj s bývalou ministerkou pôdohospodárstva, ktorej som otvorene povedal, že na PPA sa dejú čudné veci, že systém je 'prehnitý'," povedal generálny prokurátor Jaromír Čižnár, ktorému končí funkčné obdobie v... Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | TASR