Polícia na hranici s Ukrajinou zadržala po ilegálnom prechode Rusa a Ukrajinca
17 | 07 | 2020 I SITA

Občana Ruskej federácie a občana Ukrajiny, oboch bez cestovných dokladov, zadržali hraniční policajti v stredu (15. 7.) v katastrálnom území obce Porúbka v okrese Sobrance.


"Cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene, mimo hraničný priechod, a zdržiavali sa u nás bez povolenia príslušných orgánov," informovala v piatok hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Pri predvádzaní osôb na oddelenie postupovali policajti podľa jej slov v súlade s opareniami vydanými Úradom verejného zdravotníctva pri ohrození verejného zdravia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19.

Ukrajinca na základe dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii osôb odovzdali príslušníkom ukrajinskej pohraničnej služby. "Zároveň bol administratívne vyhostený s určením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na dobu troch rokov. Štátny príslušník Ruskej federácie bol v zmysle zákona o pobyte cudzincov zaistený za účelom vykonania readmisie, i z dôvodu zabezpečenia karantény," dodala Kopernická.

Budajov rezortný poradca v minulosti podnikal aj s mafiánom Čongrádym
Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) priviedol do svojho tímu poradcov architekta Branislava Kaliského, ktorý v minulosti podnikal aj s mafiánom Petrom Čongrádym. Kaliský ako externý poradca na rezorte pomáha pri zakladaní sekcie pre... Čítať ďalej
17 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok