Daniel Landa prehovoril: Žitom sa chcel vymaniť zo škatuľky nácka, teraz nemá ani koncerty!
17 | 07 | 2020 I Timotej Dudka

Rockový spevák Daniel Landa (51) v minulosti pôsobil pod pseudonymom Kúzelník Žito. A práve o tomto projekte sa rozhovoril v talk show Tomáša Poláčka (NE)Blázni. Čo všetko Landa o projekte Kúzelník Žito prezradil spravodajský portál Extra.


Daniel Landa je český dnes už legendárny rockový spevák, ktorý sa vo svojej tvorbe často zaoberá vlasteneckými témami. V jedného dňa si však uvedomil, že jeho hudobná kariéra začína klesať ku dnu, a tak sa v roku 2012 rozhodol prísť s niečím, čo nikto nečakal.

Počas českého Slávika sa na pódiu ukázal s kohútom v náručí a všetkých tak doslova odrovnal. Predstavil tam svoj nový projekt a odvtedy začal pôsobiť pod pseudonymom Kúzelník Žito. Nedávno Landa v talk show Tomáša Poláka (NE)Blázni prezradil, čo bolo v jeho projekte kameňom úrazu.

Celeste Buckingham prehovorila o svojej chorobe, depresiách, aj o boji s nadbytočnými kilami
Neraz sa Celeste Buckingham (25) kvôli svojim krivkám stala predmetom diskusií. Rozhodne nepatrí ku kráskam, ktoré by hrkotali kosťami, a ako píše portál Super, speváčka má postavu krv a mlieko. Pôvabná brunetka nedávno prezradila, že s kilami... Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Podľa Daniela boli najväčším problémom v projekte Kúzelník Žito financie. „Problém bol v tom, že celá tá sranda bola vypočítaná na 200 miliónov korún (vyše 7,5 milióna eur). Keby tam tých 200 miliónov bolo, vyzeralo by to úplne inak. Bolo tam 10 miliónov (takmer 380 000 eur) od Karla Janečka,“ prezradil Landa.

A o čo vlastne Landovi vtedy išlo? „Tam išlo o sociálny experiment. Ten projekt som vymyslel, keď som študoval mentálny tréning a hypnoterapiu v Nemecku. Tam som si pripravil iniciačný projekt, ktorý mal byť zároveň reklamou na mentálny tréning a zároveň inšpiráciou pre ľudí, aby sa nebáli veľkých snov, pretože aj to, kam na konci dôjdete, je veľká vec, aj keď ten sen napríklad nenaplníte.“

„Ešte som chcel rozbúrať škatuľku nácek, ktorú niekto okolo mňa postavil. Aj keď som mal sta tisíce fanúšikov, tak rovnako som bol na okraji spoločnosti, keď ma furt považovali za primitívneho nácka. To sa mi fakt nepáčilo, pretože ak niečo nie som, tak nie som primitívny nácek. Som jednoduchý, priamy a neviem čo všetko, ale toto fakt neberiem,“ vysvetľoval výrazný spevák.

David Koller a priateľka Anna: Tajná svadba na zámku!
Svoje „Áno“ dostal už dvakrát, takže tretíkrát to musela byť brnkačka! David Koller (59) z Lucie sa „potichu“ oženil s Annou Dolejskou (33). Tá mu vlani v novembri priviedla na svet štvrtého potomka, syna Davida, informuje portál... Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


„V projekte Kúzelník Žito som urobil jednu ohromnú chybu. Ty si niečo vymaľuješ a potrebuješ na to určité peniaze, zrazu ale nemáš ani desatinu toho, čo si potreboval. A tam bola tá chyba,“ zveril sa Landa.

„Prerobil som na to ja aj Karel Janeček. Zlyhal som s výberom manažmentu. Bolo to odsúdené k zániku. Žita som si ale dohral až do trpkého konca. Bolo to pre mňa fantastické vyslobodenie. Povedal som si, že teraz zhorím celý a nácka sa podarilo Žitom prekryť,“ zasmial sa Daniel.

„Neočakával som od toho peniaze, ale bola to pre mňa určitá stabilizácia,“ uviedol na záver. Okrem toho sa zmienil tiež o tom, že často máva problém s tým, kde by mohol koncertovať. „Koľkokrát nemôžem zohnať sálu. To už je komunizmus. To je zlé. Buďme radi za to, že ľudia spievajú svoj názor,“ dodal Daniel Landa.

Na oslave Michala Davida zasahovala záchranka: Muzikant skončil v sanitke!
„To sa oslávi, to sa oslávi,“ pospevovali si snáď všetci, ktorí prichádzali na oslavu 60. narodenín Michala Davida. Na záhradnej párty bola pozvaná celá stovka gratulantov. Nechýbali ani známe tváre, predstavenie s vrtuľníkom či zásah záchrannej... Čítať ďalej
15 | 07 | 2020 | Timotej Dudka