Dánska premiérka sa po niekoľkých odkladoch svadby konečne vydala
16 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Dánska premiérka Mette Frederiksenová sa v stredu po predošlom viacnásobnom odložení vlastnej svadby z dôvodu konania mimoriadneho summitu EÚ či dánskych parlamentných volieb napokon vydala za svojho partnera. Informovala o tom agentúra DPA.


Frederiksenová (42) si vzala 55-ročného filmového režiséra a fotografa Booma Tengberga v kostole na ostrove Mon ležiacom v Baltskom mori. Na obrade sa zúčastnil aj bývalý dánsky premiér Poul Nyrup Rasmussen, ako aj niekoľko ministrov Frederiksenovej vlády.

Dvojica sa mala pôvodne zosobášiť už v lete 2019, svadbu však vtedy odložila pre parlamentné voľby. Tento rok im plány prekazila aj koronanvírusová pandémia. Frederiksenová si za nový termín stanovila 18. júl, koncom júna však oznámila, že svadbu opäť presunula, pretože v ten deň sa v Bruseli koná summit Európskej rady a "musí robiť svoju prácu a chrániť záujmy Dánska".

Na summite EÚ sa bude 17. a 18. júla rokovať o sedemročnom rozpočte EÚ a o pláne na obnovu ekonomík po pandémii. Od vypuknutia pandémie pôjde o prvý summit, na ktorom budú lídri EÚ aj fyzicky prítomní. Dosiaľ rokovali výlučne prostredníctvom videokonferencií.

Boj o život ako z hororu: Do matky sa zahryzol žralok, tá mu vrazila päsť do oka!
Matka troch detí Leeanne Ericsonová (38) zažila moment ako vystrihnutý z filmu Čeľuste. Keď plávala na surfe blízko kalifornskej pláže San Onofre, napadol ju veľký žralok biely. Ten sa jej zahryzol do stehna a v okamihu stiahol pod hladinu. Žena... Čítať ďalej
16 | 07 | 2020 | Timotej Dudka