AKTUÁLNE: Maďarsko sprísňuje kontrolu štátnych hraníc
12 | 07 | 2020 I TASR

Maďarská vláda zaviedla kategorizovanie krajín podľa rizika nákazy novým druhom koronavírusu, Chorvátsko je zatiaľ v zelenej kategórii. 


Maďarská vláda sprísňuje kontrolu štátnych hraníc a od polnoci z nedele na pondelok zavádza kategorizáciu krajín podľa epidemiologického rizika. Podľa spravodajského servera Index.hu to v nedeľu oznámil šéf úradu vlády Gergely Gulyás s tým, že Chorvátsko zatiaľ zostáva v kategórii krajín, z ktorých prichádzajúci sa nemusia podriadiť zdravotnej prehliadke.

Vláda v tejto súvislosti zaviedla kategorizovanie krajín podľa rizika nákazy novým druhom koronavírusu. Osoby prichádzajúce z krajiny zaradenej do zelenej kategórie sa nemusia podrobiť zdravotnej prehliadke. Kategorizácia krajín sa bude priebežne aktualizovať.

SHMÚ varuje pred silným vetrom na juhovýchode Slovenska
Vietor v nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | TASR


Ľudia prichádzajúci z krajín zaradených do žltej a červenej kategórie sa podľa Gulyása musia pri vstupe na územie Maďarska na hraničnom priechode podrobiť zdravotnej prehliadke a v prípade podozrenia z infekcie pôjdu do karantény.

"Chorvátsko je zatiaľ v zelenej kategórii. Do červenej patria Albánsko, Bielorusko, Bosna, Kosovo, Severné Macedónsko, Ukrajina, ako aj väčšina krajín Afriky a Ázie. V žltej kategórii sú Bulharsko, Čína, Japonsko, Nórsko, Portugalsko, Rumunsko, Rusko, Srbsko, Švédsko, Veľká Británia a USA," spresnil šéf úradu vlády, podľa ktorého kabinet tak reagoval na znepokojujúci epidemiologický vývoj v susedných krajinách, aby zabránil zavlečeniu nákazy koronavírusom zo zahraničia.

V Maďarsku sa nákaza novým koronavírusom zistila v sobotu u ďalších piatich maďarských občanov, čím sa počet infikovaných zvýšil na 4234. Nepribudlo žiadne úmrtie, ich počet tak zostáva 595. Hospitalizovaných je 128 pacientov, z ktorých je päť napojených na pľúcnu ventiláciu.

Desivé video policajných áut NYPD, ktoré prerážajú davy demonštrantov
Dvojica vozidiel NYPD sa vrhla proti davom Newyorčanov, demonštrujúcich vrámci celonárodných protestov, vyvolaných smrťou Georga Floyda rukami polície. Podľa RT k incidentu došlo v Brooklyne . Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič