V Považskej Bystrici sa prevrátilo auto, ktoré prevážalo acetylén
09 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Považskobystrickí hasiči zasahovali v stredu (8. 7.) pri dopravnej nehode dodávkového auta s prívesným vozíkom na ceste tretej triedy v katastri Považskej Bystrice. Auto prevážalo tlakové nádoby s acetylénom, nehoda si nevyžiadala zranenia. Informoval o tom vo štvrtok TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.


Havarovaná dodávka spolu s prívesom blokovala oba jazdné pruhy. Na prívesnom vozíku prepravoval vodič 19 tlakových nádob s acetylénom, ktorý sa v dôsledku nehody prevrátil. "Spolu 14 tlakových nádob zostalo pod prevráteným vozíkom a zostávajúcich päť nádob sa nachádzalo v priekope vedľa vozovky. Z jednej tlakovej nádoby vo vozíku unikal acetylén," priblížil Petrík.

Zasahujúci hasiči podľa neho zabezpečili miesto dopravnej nehody, ako aj vozidlo proti ďalšiemu pohybu, súčasne vykonali protipožiarne zabezpečenie a prostredníctvom termovíznej kamery monitorovali teplotu tlakových nádob. "Taktiež uzatvorili uvoľnený ventil a postupne spod prívesného vozíka vyniesli tlakové nádoby na voľné priestranstvo. V dôsledku dopravnej nehody došlo k poškodeniu lampy verejného osvetlenia, ktorú následne demontoval privolaný servisný technik," doplnil.

Po zdokumentovaní dopravnej nehody políciou hasiči vozík naložili na vozidlo odťahovej služby. Tlakové nádoby boli preložené na náhradný príves a následne odvezené.

Polícia obvinila po naháňačke a nehode muža, ktorý mal zákaz šoférovať
Polícia obvinila z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia 27-ročného Bratislavčana, ktorý sa napriek zákazu šoférovať naháňal s policajtmi, čo vyústilo do dopravnej nehody. Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | TASR