Facebook zrušil účty spojené s Rogerom Stoneom a Jairom Bolsonarom v boji proti „dezinformáciám“
09 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Facebook vo svojom neúnavnom boji proti politickým „dezinformáciám“ zakázal niekoľko desiatok stránok, ktoré boli údajne prepojené s bývalým Trumpovým poradcom a republikánom Rogerom Stoneom, ako aj s brazílskym prezidentom Jairom Bolsonarom, informuje portál RT.


Sieť 100 účtov, ktorá je údajne spojená so Stoneom, bola objavená v priebehu vyšetrovania pravicovej skupiny Proud Boys, ktorá bola zakázaná na Facebooku pred niekoľkými rokmi, informuje o tom sociálna sieť na svojom blogu. Pri "čistení" bolo odstránených asi 54 účtov, 54 stránok a štyri účty na Instagrame. Podľa Facebooku stránky sledovalo až 320 000 ľudí a na reklamy minuli vyše 308 000 dolárov.

Stone, ktorého história s Republikánskou stranou je spojená už desaťročia, sa má na budúci týždeň hlásiť vo federálnom väzení kvôli obvineniam z klamania Kongresu, prekážania spravodlivosti a manipulácie svedectva, za ktorú bol odsúdený na tri roky vo väzení. Jeho právnici požiadali o odloženie uväznenia kvôli koronavírusu s odvolaním sa na jeho vek (67).

Bývalého poradcu Trumpa vylúčili zo sociálnych médií vlani v júli po tom, čo ho federálna sudkyňa Amy Berman Jacksonová obvinila z porušenia rozkazu týkajúceho sa jeho prípadu. Účty, ktoré sa k nemu pravdepodobne pripájali, uverejňovali informácie o jeho webových stránkach, knihách a vystúpeniach v médiách, ako aj o materiáloch WikiLeaks vydaných v čase pred voľbami v roku 2016, Stoneovým procesom a zákonom o pozemkových a vodných zdrojoch na Floride.

Rúška sú „novým štandardom“ a tí, ktorí ich odmietajú, by mali byť potupovaní ako opití vodiči, tvrdí Kráľovská spoločnosť
Prezident Kráľovskej spoločnosti Venki Ramakrishnan vyzval každého, aby bolo nosenie rúšok „novým štandardom“, až kým nezmizne koronavírus, pričom by sa odmietnutie malo porovnávať s protispoločenským správaním, ako je jazda bez bezpečnostných... Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Marek Molnár


V samostatnom kroku Facebook tiež prerušil sieť 50 účtov na Facebooku a 38 účtov na Instagrame, ktoré sa údajne viažu k brazílskemu prezidentovi Jairovi Bolsonarovi, pričom sociálna sieť obviňuje stránky zo zverejňovania dezinformácii o brazílskej politike. Tieto stránky sledovalo približne 883 000 používateľov Facebooku a 917 000 používateľov Instagramu.

Facebook je plný falošných účtov, pričom až polovica používateľov stránok je falošných, uviedol bývalý spolužiak generálneho riaditeľa Marka Zuckerberga.

USA odmietli tvrdenia spravodajkyne OSN o likvidácii iránskeho generála
Spojené štáty v stredu dôrazne odsúdili správu OSN, v ktorej sa konštatuje, že januárový americký útok na iránskeho generála Kásema Solejmáního v Iraku predstavoval porušenie medzinárodného práva. V noci na štvrtok o tom informovala agentúra... Čítať ďalej
09 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR