Koalícia za dva týždne nijako nepomohla ľuďom, priznal Matovič
08 | 07 | 2020 I Peter Haluza, SITA, TASR

Premiér chce byť podľa vlastných slov v koalícii zmierovateľom.


Premiér Igor Matovič (OĽaNO) nepovažuje za fér, keď strany SaS a Za ľudí dva týždne hovoria o tom, že Boris Kollár (Sme rodina) nie je vhodným predsedom národnej rady, a pri hlasovaní o jeho odvolaní odídu z rokovacej sály. Za dva týždne koalícia nijako nepomohla ľuďom, len zabila čas riešením diplomovej práce, uviedol Matovič po stredajšom rokovaní vlády.

Dva týždne riešenia Kollárovej diplomovky sa mohli podľa premiéra využiť na pripravenie reformného balíka pre Európsku komisiu. Verí, že SaS a Za ľudí sa pri kauze poučili, a pripomenul potrebu toho, aby áno znamenalo áno a nie znamenalo nie.

"Nenechajme sa znova vtiahnuť do niečoho, čo nikomu reálne nepomôže," podotkol Matovič s tým, že sa bude snažiť zahasiť problémy omnoho skôr a nenechá, aby sa to takto rozšírilo. Premiér chce byť podľa vlastných slov v koalícii zmierovateľom.

Jeho záväzok je, aby koalícia vydržala celé štyri roky. Vzťahy vnútri koalície sú podľa Matoviča v súčasnosti lepšie, ako sa mediálne zdajú.

Slovenské cesty sa zmenili na pohrebisko! Nehody boli v Budmericiach aj Banskej Bystrici (foto)
Pri nehode pri Banskej Bystrici bolo do nemocnice prevezených päť osôb. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | Peter Haluza


„Ja na tých koaličných radách pomaly vidím najväčších kamarátov," povedal premiér s tým, že akonáhle sa však niektorí koaliční predstavitelia postavia pred mikrofóny a kamery, začnú si „niečo odkazovať".

Podľa Matoviča má súčasná koalícia nevýhodu oproti predošlým koalíciám vedeným stranou Smer-sociálna demokracia. „Oni mali tmel, ktorý ich lepil. Spoločný biznis, ktorý chceli urobiť," uviedol predseda vlády s tym, že jeho koalícia má len zodpovednosť splniť dané sľuby.

„Sľúbili sme ľuďom vo voľbách otvorené vládnutie. To má také trošku riziká s tým spojené, že ľudia prakticky vidia všetko čo je vo vnútri," skonštatoval s tým, že jeho cieľom je, aby vládna koalícia vydržala celé štyri roky.

„Je to také možno talianske manželstvo alebo talianska rodina, možno niekedy sa povadíme, niekto niekedy tie špagety rozvarí. Ale nakoniec verím, že nám všetkým aj spolu s ľuďmi na Slovensku bude chutiť," dodal predseda vlády.

Minister Korčok nevylučuje diplomatické kroky voči Rusku
Minister chcel do Ruska vyslať aj fyzickú kontrolu, to však kvôli aktuálnej epidemiologickej situácii nie je možné. Čítať ďalej
08 | 07 | 2020 | SITA