Trump prisľúbil porážku "radikálnej ľavice"
05 | 07 | 2020 I SITA

Trump chce poraziť "radikálnu ľavicu, marxistov, anarchistov, štváčov a rabovačov".


Americký prezident Donald Trump využil svoj príhovor pri príležitosti Dňa nezávislosti na vyzdvihnutie "pokroku" krajiny v boji proti ochoreniu COVID-19, napriek tomu, že počet potvrdených prípadov nákazy v Spojených štátoch rastie závratným tempom.

I keď sám čelí kritike za to, ako jeho administratíva reaguje na pandémiu, on skonštatoval, že ich stratégia funguje a opäť zopakoval, že Čína "musí niesť plnú zodpovednosť". Znovu kritizoval aj ľudí, ktorí v rámci protestov proti rasizmu ničia sochy amerických historických osobností a skonštatoval, že "ich cieľom je demolácia".

V podobne bojovnom tóne, akým sa prihovoril už aj v piatok spod pamätníka Mount Rushmore, vyhlásil, že porazí "radikálnu ľavicu, marxistov, anarchistov, štváčov a rabovačov".

Bude slávny raper americkým prezidentom?
Raperovu kandidatúru na post hlavy štátu podporil aj Elon Musk. Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | TASR


Vyzdvihujúc americkú vedu tiež skonštatoval, že Spojené štáty "pravdepodobne budú mať liek a/alebo vakcínu dlho pred koncom roka". Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus pritom ešte v júni upozornil, že vedci možno nikdy nedokážu vyvinúť efektívnu vakcínu proti koronavírusu, prípadne, že môže byť k dispozícii do roka, maximálne o niekoľko mesiacov skôr.

Spojeným štátom patria prvé priečky v celosvetových rebríčkoch počtu potvrdených infekcií i úmrtí na koronavírus, pričom v sobotu prvý raz za štyri dni klesol počet nových potvrdených prípadov pod 50-tisíc, keď pribudlo 45 300 chorých. Florida, kde je epidémia kritická, hlási 11 458 nových prípadov.

Prezident pritom vôbec nespomenul takmer 130-tisíc amerických obetí pandémie. Pochválil sa však, že otestovali už takmer 40 miliónov ľudí a poznamenal, že 99 % prípadov nákazy je "úplne neškodných", čo je tvrdenie, ktoré nepodložil žiadnym dôkazom.

Migrantov by malo prijímať viac štátov EÚ, vyhlásil nemecký minister vnútra
Nemecký minister vnútra Horst Seehofer žiada, aby sa na prijímaní migrantov zachránených v Stredozemnom mori podieľalo viac štátov Európskej únie. Dosiaľ ide len o päť až šesť krajín a "takto to ale nemôže zostať", povedal kresťanskodemokratický... Čítať ďalej
05 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR