V obchode Google Play sa objavila falošná aplikácia, ktorá zneužíva meno Lidlu
04 | 07 | 2020 I Jaroslav Fabok

V Obchode Play, ktorý je určený pre aplikácie na Android smartfóny, sa objavila falošná aplikácia s názvom Slovensko Krajina Zážitkov. Aplikácia používa logo Lidla a samotný obchodný reťazec pred jej používaním zákazníkov varuje. 


Technologický web Fontech upozorňuje, že falošná aplikácia, ktorá sa podobá na tú oficiálnu, má zbierať emailové adresy a môže predstavovať nebezpečenstvo. Oficiálna aplikácia má názov Lidl Zážitky a pochádza od vývojára QUP. 

„Milí fanúšikovia, vo virtuálnom obchode Google Play bola pridaná aplikácia Slovensko Krajina Zážitkov od vývojára VD STUDIO, pričom nejde o našu aplikáciu. Podvodná aplikácia Slovensko Krajina Zážitkov zbiera emailové adresy a pre Vaše zariadenie môže dokonca predstavovať nebezpečenstvo,“ píše na svojom Facebooku Lidl Slovensko. 

Fontech dodáva, že falošnú aplikáciu je možné spoznať pomocou jej nekvalitne spracovanej ikony. Tá obsahuje nízke rozlíšenie a zle čitateľný text. Zákazníci by sa tak mali vyvarovať jej inštalácií a vďaka tomu sa vyhnúť potenciálnemu riziku.  

M. Krajčí si cestu do Ruska nechal zaplatiť ruským parlamentom
V marci 2018 sa vtedajší poslanec NR SR Marek Krajčí (OĽaNO) zúčastnil na ruských prezidentských voľbách ako pozorovateľ. Podľa vyjadrenia národnej rady však nešlo o oficiálnu zahraničnú cestu a Krajčí bol v Rusku ako súkromná osoba.... Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok