Testy v piatok odhalili 29 nakazených koronavírusom
04 | 07 | 2020 I SITA

Testy v piatok odhalili 29 nakazených koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Na Slovensku tak potvrdili spolu už 1 749 infikovaných.


Laboratóriá za uplynulý deň vykonali vyše 2 200 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je takmer 218-tisíc. V evidencii nepribudol žiaden nový vyliečený pacient, ochorenie prekonalo spolu 1 466 ľudí. Nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na Covid-19.

Portál korona.gov.sk uvádza, že kĺzavý medián je stále na hodnote 13. Počet hospitalizovaných pacientov zostáva na čísle deväť, z toho ochorenie Covid-19 potvrdili u piatich ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje jeden človek.

Z nových prípadov zachytili 11 v okrese Tvrdošín. Okres Námestovo má šesť nových infikovaných, okres Revúca troch a okres Levoča dvoch. Po jednom novom prípade evidujú v okresoch Bratislava, Čadca, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Prešov, Rimavská Sobota a Trebišov.

Koaliční poslanci chcú obnoviť zákon o štátnom občianstve platný do roka 2010
Zákon by sa mal zmeniť tak, aby nikto nestrácal občianstvo SR proti svojej vôli. Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | TASR