Auto s nelegálnymi migrantmi zadržali v bratislavských Rusovciach
03 | 07 | 2020 I TASR

Policajná hliadka v bratislavských Rusovciach zadržala v piatok ráno auto s nelegálnymi migrantmi. Vozidlo prešlo na územie Slovenska cez starý hraničný priechod Rusovce - Rajka.


"Keď vodič vozidla spozoroval za hranicou policajnú hliadku, pokúšal sa vozidlom vrátiť späť do Maďarska, pričom jeho manéver mu nevyšiel a zišiel mimo cesty," informujú policajti na sociálnej sieti. Následne mali z vozidla okrem vodiča vystúpiť aj štyria cudzinci, ktorí sa pokúšali uniknúť, avšak policajti všetkých zadržali. Zistili, že ide o štyroch občanov Sýrie a jedného občana Ukrajiny.

Prípad podozrenia na prevádzačstvo prevzal vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru, ktorý zistil, že nelegálni migranti nemali oprávnenie na vstup na územie Slovenska a vodič ich za zatiaľ nezistenú finančnú odmenu mal previezť do niektorej z krajín západnej Európy.

Pre realizovanie procesných úkonov momentálne polícia nemôže poskytnúť bližšie informácie. "V prípade preukázania trestného činu prevádzačstva vodičovi, občanovi Ukrajiny, hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," uviedli policajti. Doplnili, že aktuálne riešia tiež prevoz 28 migrantov v dodávke z východného Slovenska, o čom majú priniesť viac informácií neskôr.

Sklenka na polícii vypovedá o Ficovi. Multimilionár Fiľo sa mu mal zahryznúť do krku
Bývalý sudca Vladimír Sklenka pred vyšetrovateľmi vypovedá o vzťahoch medzi ružomberským multimilionárom Milanom Fiľom a expremiérom Robertom Ficom. Podľa Sklenku sa mal Fiľo v prípade súdneho sporu týkajúceho sa ružomberských papierní Ficovi... Čítať ďalej
03 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok