Pôvod nákazy Slovákov v utorok potvrdených ohniskách nákazy je z Macedónska a Českej republiky
01 | 07 | 2020 I SITA

Pôvod nákazy Slovákov v utorok potvrdených ohniskách koronavírusu je z Macedónska a Českej republiky. Po rokovaní vlády to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.


V prípade testovaných aj pozitívnych prípadov za utorok ide o dohľadané kontakty už predtým pozitívne testovaných ľudí. "V jednom ohnisku je pôvod z Macedónska, v druhom ohnisku išlo o oslavu v Českej republike, na ktorej sa zúčastnili slovenskí občania. Tretí prípad je dohľadanie kontaktov nakazených ľudí, pravdepodobne takisto ide o kontakty z Českej republiky," uviedol minister.

Ako Krajčí konštatoval, v najbližších dňoch sa predpokladá relatívne masívnejšie testovanie aj v Čadci, keďže kontaktov pozitívne testovaných osôb sa tam zo dňa na deň potvrdzuje viac.

Nižší počet testovaných vzoriek v nedeľu vysvetlil tým, že aj v iných krajinách počas nedele testovacie prevádzky nie sú veľmi aktívne. "Aj u nás sa v nedeľu testujú vylučne akútne prípady, ktoré si vyžadujú nevyhnutné testovanie, najmä v nemocniciach," dodal minister.

SaS vyzýva predsedu parlamentu Borisa Kollára na odstúpenie z funkcie (aktualizácia)
Poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) vyzval Borisa Kollára (Sme rodina) na odstúpenie z pozície predsedu Národnej rady Slovenskej republiky. Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR