Mestskú dopravu v Trnave bude naďalej zabezpečovať Arriva Trnava
01 | 07 | 2020 I SITA

Mestskú autobusovú dopravu v Trnave bude v druhom polroku 2020 naďalej zabezpečovať doterajší dopravca, spoločnosť Arriva Trnava.


Mesto Trnava a dopravca 30. júna podpísali zmluvu do konca tohto roku. Je výsledkom priameho rokovacieho konania po tom, ako sa minulý rok do súťaže na poskytovanie mestskej dopravy v Trnave neprihlásil nikto.

Arriva Trnava v zmluve s mestom deklarovala, že má k dispozícii 34 autobusov a 55 vodičov. Zaviazala sa podľa platných cestovných poriadkov najazdiť viac ako 500-tisíc tarifných kilometrov. Spoločnosť ráta s tržbami od cestujúcich v objeme takmer 400-tisíc eur a úhradou za služby vo verejnom záujme od mesta vo výške milión eur.

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR od 1. júla preberá pôsobnosť Remišovej úradu
Nové Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) preberá od 1. júla pôsobnosť Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII). Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | SITA


Mesto Trnava ešte v apríli minulého roka vyhlásilo verejné obstarávanie na dopravcu, ktorý bude v Trnave zabezpečovať najbližších desať rokov služby mestskej dopravy. Predpokladaná hodnota zákazky bola vyčíslená na 24,3 milióna eur bez DPH. Mesto nedostalo vo verejnom obstarávaní ani jednu ponuku.

Radnica preto využíva možnosti zákona o verejnom obstarávaní a služby mestskej autobusovej dopravy zabezpečuje priamym rokovacím konaním na obdobie pol roka. Od 1. januára tohto roku podpísal primátor Peter Bročka zmluvu so spoločnosťou Arriva Trnava, od 1. júla bude služby mestskej dopravy zabezpečovať ten istý dopravca.

Vedenie trnavskej radnice už dlhšie naznačuje, že ceny aktuálneho dopravcu sú vysoké. Dopravná spoločnosť argumentuje vyššími výdavkami na techniku, potrebou zvyšovať mzdy a zvyšovaním ďalších nákladov.

Nastavenie minimálnych dôchodkov sa od januára určite zmení, avizuje Krajniak
Súčasné nastavenie nároku na minimálnu penziu, kedy nezáleží na výške príjmu, z ktorého penzista platil odvody, považuje minister práce a sociálnych vecí za nespravodlivé. Čítať ďalej
01 | 07 | 2020 | SITA