V kauze Kuciak vylúčili verejnosť, riešia telefonáty obžalovaných z odpočúvania
29 | 06 | 2020 I SITA

Súdne príkazy na odpočúvanie sú zo zákona utajovanou skutočnosťou, z pojednávacej miestnosti tak vykázali aj novinárových príbuzných.


Z časti pondelkového pojednávania Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka vylúčili verejnosť. Dôvodom je, že sa oboznamujú skutočnosti súvisiace s odpočúvaním obžalovaných.

Súdne príkazy na odpočúvanie sú zo zákona utajovanou skutočnosťou, z pojednávacej miestnosti tak vykázali aj novinárových príbuzných.

Predsedníčka senátu Ružena Sabová vylúčila verejnosť vrátane príslušníkov Úradu na ochranu ústavných činiteľov s komentárom, že sa bude jednať iba o krátku chvíľu. Popoludní by mal na súde opätovne vypovedať kriminalista z odboru IT Dušan Mikulaj. Kriminalista z oblasti IT Mikulaj vykonal analýzu telefónov obžalovaných, ktorá mapovala ich pohyb v čase pred, počas a po vražde vo Veľkej Mači.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav M., Tomáš Sz., Alena Zs. a Marian K. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Militanti zaútočili na budovu burzy cenných papierov v Karáči
Skupina ozbrojencov zaútočila v pondelok na burzu cenných papierov v pakistanskom meste Karáči. Informovala o tom agentúra AFP. Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR