V regióne Čadca by mali ľudia nosť rúška vonku aj vnútri, odporúča minister Krajčí
28 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Minister odporúča pre región Čadce nosiť rúška aj v prípade návštev seniorov aj v interiéri a na návšteve tráviť len nevyhnutný čas.


V Čadci a okolí, kde je jedno z aktuálnych ohnísk nákazy novým koronavírusom, by mali ľudia nosť rúška aj na verejnosti. Odporúča to minister zdravotníctva Marek Krajčí.

"Región Čadca je momentálne rizikový. Je veľmi múdre, aby ľudia sami si povedali, že toto je obdobie, kedy tu môže byť nejaká zvýšená koncentrácia ľudí, ktorí by mohli mať to ochorenie. Musíme dodržiavať dvojmetrové odstupy, ako sme sa to naučili, používať rúško v exteriéri a najmä si dať veľký pozor na to, aby sme sa náhodou nestretávali so seniormi a rizikovými skupinami v tomto období bez rúška," vyhlásil Krajčí v diskusnej relácii V politike na TA3.

Minister preto odporúča nosiť rúška aj v prípade návštev seniorov aj v interiéri a na návšteve tráviť len nevyhnutný čas. "Pokiaľ to nechceme zavádzať plošne pre všetkých, ľudia musia byť zodpovední," dodal minister zdravotníctva.

V sobotu pribudlo sedem nových prípadov ochorenia COVID-19
V sobotu (27. 6.) pribudlo na Slovensku sedem prípadov nákazy novým druhom koronavírusu; počas dňa sa urobilo 931 testov. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | TASR