RegioJet zvyšuje počty vlakových spojov z Prahy cez Bratislavu do Rijeky, od 11. júla pôjde denne
28 | 06 | 2020 I SITA

Spoločnosť RegioJet zvyšuje počty vlakových spojov z Prahy cez Bratislavu a slovinskú Ľubľanu do Rijeky v Chorvátsku. Od 11. júla pridá ďalšie štyri spoje týždenne v každom smere, počas hlavnej letnej sezóny do konca augusta tak budú vlaky na tejto trase jazdiť každý deň.


Nočné vlaky dopravcu medzi českou metropolu a severochorvátskym prístavom na Jadrane začnú premávať už od 30. júna najprv trikrát v týždni, v utorok, piatok a nedeľu smerom do Rijeky, opačne v stredu, sobotu a pondelok. Ako informoval RegioJet, vlaky budú fungovať ako nočné spoje s dvanástimi vozňami a s kapacitou 560 miest, v prevádzke budú po skončení hlavnej letnej sezóny ešte do 26. septembra opäť trikrát týždenne.

"V Rijeke môžu cestujúci využiť nadväzujúce autobusové spoje do približne tridsiatky najobľúbenejších destinácií na chorvátskom pobreží," uviedol hovorca RegioJet-u Aleš Ondrůj.

Smer-SD ešte nevie, ako bude postupovať pri Borisovi Kollárovi
Opozičný Smer-SD zatiaľ nepovedal, ako bude postupovať v prípade predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina), ktorého vládna strana Za ľudí žiada o odchod z funkcie predsedu parlamentu pre jeho diplomovú prácu. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | TASR


Ide napríklad o letoviská Opatija, Pula, Rovinj, Poreč, Crikvenica, Zadar, Biograd, Omiš, Makarska, Gradac, Šibenik, Primošten, Trogir či Split. "Aktuálne sme predali približne 30-tisíc cestovných lístkov, viaceré spoje, vrátane prvého s odchodom v utorok 30. júna sú kompletne vypredané.

Vlaky pôjdu z Prahy o 17:20 cez Pardubice, Brno, Břeclav, Bratislavu (odchod o 21:15) a Ľubľanu do Rijeky s príchodom ráno o 8:00, na cestu späť vyrazia z Rijeky o 18:00 a plánovaný príchod do Prahy je o 8:42.

RegioJet pri prevádzke vlakových spojení do Rijeky spolupracuje s Chorvátskymi železnicami (Hrvatske željeznice), Slovinskými železnicami (Slovenske železnice) a s maďarskou spoločnosťou Continental Railway Solution.