Pre okres Revúca vydal 3. stupeň výstrahy pre búrkami
28 | 06 | 2020 I TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje v nedeľu pred silnými búrkami v okrese Revúca, vydal výstrahy tretieho stupňa.


Pre okresy Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Rožňava platia popoludní výstrahy druhého stupňa. SHMÚ o tom informuje na svojej webovej stránke.

V okrese Revúca môžu byť podľa meteorológov spojené s prívalovými zrážkami s úhrnom 50 až 80 milimetrov a rýchlosťou vetra 90 až 125 kilometrov za hodinu. V oblastiach, kde boli vydané výstrahy druhého stupňa, môže spadnúť 30 až 55 milimetrov zrážok a rýchlosť vetra môže dosiahnuť v nárazoch 70 až 110 kilometrov za hodinu.

S búrkami treba predbežne počítať aj v Prešovskom a časti Žilinského kraja. Pre tieto lokality platia výstrahy prvého stupňa. Pre Bratislavský a časť Trnavského a Nitrianskeho kraja platia naďalej výstrahy prvého stupňa pred vysokými teplotami. Tie sa môže vyšplhať na 33 stupňov Celzia.

Účasť voličov na prezidentských voľbách v Poľsku je vysoká
Účasť na prezidentských voľbách, ktoré sa v nedeľu konajú v Poľsku, je vysoká - do poludnia odvolilo vyše 24 percent voličov, čo je takmer o 10 percentuálnych bodov viac ako zodpovedajúca hodnota z volieb v roku 2015. Čítať ďalej
28 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR