Najväčší ruský internetový maloobchod sa snaží dobyť európsky trh
28 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Len niekoľko mesiacov po vstupe na európsky trh sa ruský internetový maloobchod Wildberries plánuje stať lídrom v tejto oblasti, prezradila generálna riaditeľka Tatyana Bakalchuková, informuje portál RT.


Spoločnosť Wildberries, založená v roku 2004, sa stala najväčším ruským internetovým predajcom. V januári spoločnosť zahájila predaj v Poľsku, čím sa stala prvou európskou krajinou, v ktorej maloobchodník pôsobí. Odvtedy maloobchodník vstúpil už aj na Slovensko.

„Budeme sa snažiť konkurovať našim kolegov z EÚ,“ uviedla šéfka spoločnosti Wildberry pre portál TASS. „Náš trh je vysoko konkurenčný, nemali by sme zastavovať. Chceme sa stať jednotkou v elektronickom obchode v Európe,“ dodala Bakalchuková.

Francúzska značka L'Oréal odstráni z produktov slová ako "bieliaci" či "svetlý"
Francúzska kozmetická značka L'Oréal odstráni z obalov svojich produktov slová ako "bieliaci" či "svetlý". Urobí tak v reakcii na celosvetové protesty proti rasizmu, uviedla v sobotu agentúra AFP. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | TASR


Už predtým sa uvádzalo, že maloobchodník plánuje rozšíriť svoju prítomnosť do ďalších 10 krajín vrátane Francúzska a Nemecka. Ak uspeje, Wildberry bude mať online prítomnosť v 17 krajinách.

Európsky elektronický obchod v posledných rokoch rýchlo rastie. V minulom roku dosiahol online predaj v Európe 621 miliárd EUR, pričom značne vzrástol z 547 miliárd EUR z roku 2018. V roku 2017 dosiahol obrat 489 miliárd EUR.

Wildberry bude musieť súťažiť s americkými internetovými gigantmi ako Amazon, ktorý je najobľúbenejším online trhom v Európe. Medzi európskych konkurentov patria nemecký maloobchodný predajca Otto a britský reťazec John Lewis, z ktorých každý má obrovský online obrat.

Obeť havárie zažalovala Teslu potom, čo zlyhalo „najbezpečnejšie auto, aké kedy bolo vyrobené“
Spoločnosť Tesla bola žalovaná kvôli havárii, ktorá sa uskutočnila minulý rok. Pri havárii zlyhal Model 3, pričom vodič zostal s poškodeným mozgom, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | Marek Molnár