Pamätám si, ako Za ľudí, Progresívne Slovensko a Spolu chceli koalíciu bez Sme rodina, hovorí Kollár
27 | 06 | 2020 I SITA

Na plný trinásty dôchodok to nevyzerá, povedal Boris Kollár.


Predseda parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár povedal, že si pamätá, ako pred voľbami strany Progresívne Slovensko, Spolu a Za ľudí chceli vytvoriť vládne zoskupenie samé a Sme rodinu vrátane hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti odstrkovali. Kollár sa tak vyjadril pre agentúru SITA pri hodnotení sto dní vlády.

V súčasnosti čelí kauze, že jeho diplomová práca je plagiátom a mal by odstúpiť z pozície šéfa parlamentu. Pochybenia Kollár odmieta a nechce sa vzdať ani kresla predsedu parlamentu.

B. Kollár sa ospravedlnil za komunikáciu k téme diplomovej práce
Podľa Borisa Kollára na neho poľujú a chcú rozbiť cez jeho osobu vládu. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Počas koronakrízy premiér a líder hnutia OĽaNO Igor Matovič povedal, že mu je bližší Kollár ako predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík. Podľa Kollára si Sme rodina bola blízka s OĽaNO už počas pobytu v opozícii. Ako ďalej poznamenal, jeho hnutie v tom čase podporilo spomedzi ostatných strán najviac zákonov navrhovaných OĽaNO.

Kollár pri komentovaní vzťahu s OĽANO poukázal aj na strany, ktoré boli kritické k Sme rodina. „Pred parlamentnými voľbami sme zachytili, že strany, ktoré boli pyšné, si už mysleli, ako to tu budú riešiť po voľbách. Progresívne Slovensko, Spolu a Za ľudí si chceli koalíciu urobiť samé a nás a aj OĽaNO odstrkovali. Ich spriaznené médiá na nás útočili,“ uviedol predseda Kollár.

AKTUÁLNE: Strana Za ľudí trvá na odstúpení B. Kollára z postu predsedu parlamentu (aktualizácia)
"Predsedníctvo strany Za ľudí trvá na tom, aby pán Kollár vyvodil osobnú zodpovednosť a odstúpil z pozície predsedu Národnej rady SR." Povedal to v sobotu podpredseda Národnej rady SR a zároveň strany Juraj Šeliga. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA


Pokračoval, že si to v hnutí pamätajú a aj preto sa už pred parlamentnými voľbami zomkli. „Keď si niekto myslí, že bude do niekoho kopať pred voľbami a po voľbách sa mu hodí okolo krku a povie, ty si môj kamoš, tak druhá strana tomu asi ťažko uverí. Dokážem odpustiť veci, ale pamätám si ich,“ povedal.

Sme rodina nominovala do vlády vicepremiéra Štefana Holého, ministra dopravy Andreja Doležala a ministra práce Milana Krajniaka. Podľa Kollára sa osvedčili. „Pán Krajniak sa funkcie zhostil perfektne. O Andrejovi Doležalovi ani nehovorím, je to špičkový manažér. Mám o ňom len samé pozitívne informácie. Štefan Holý ako podpredseda vlády uchopil legislatívu veľmi dobre. Úzko spolupracuje s premiérom Igorom Matovičom. Viacmenej robí podporu premiérovi vo viacerých legislatívnych veciach,“ zhodnotil Kollár.

Jednou z priorít Sme rodina je zachovanie trinástych dôchodkov pre penzistov. Podľa Kollára budú dôchodcovia spokojní. „Našli sme určitú formu, ale nenašli sme peniaze. Dôchodcovia dostanú viac ako minulý rok a dostanú ešte ďalšie benefity, ale budú spokojní,“ uviedol.

Na otázku, či budú mať penzisti trináste dôchodky v plnej výške, odpovedal, že na plný trinásty dôchodok to nevyzerá. „Ale dostanú podstatne viac v rámci vianočných dôchodkov,“ uzavrel Kollár.

Boj s pandémiou vláda zvládla, na ďalšie výsledky si musíme počkať, myslí si prezidentka
Boj s pandémiou vláda Igora Matoviča (OĽaNO) zvládla. Na výsledky v oblastiach boja proti korupcii a zmeny výkonu politiky si však ešte musíme počkať, pretože uplynul pomerne krátky čas. Čítať ďalej
27 | 06 | 2020 | TASR