Vo štvrtok potvrdili 13 prípadov nákazy koronavírusom
26 | 06 | 2020 I SITA

Vo štvrtok potvrdili 13 prípadov nákazy koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.


Na Slovensku tak máme 1 643 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19. Laboratóriá za uplynulý deň urobili 1 515 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je tak už vyše 206-tisíc.

Ochorenie prekonali ďalšie tri osoby, spolu sa vyliečilo už 1 455 ľudí. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na Covid-19.

AKTUÁLNE: Kollár opakuje, že diplomovku spravil zákonne, chce však požívať už len svoje meno (aktualizácia)
Boris Kollár (Sme rodina) chce v politike používať už len svoje meno. K tomu, či ostane naďalej na pozícii predsedu šéfa parlamentu, sa nevyjadril. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Peter Haluza, TASR, SITA


Portál korona.gov.sk uvádza, že kĺzavý medián má hodnotu desať. Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, sedem z nových pozitívne testovaných pacientov pochádza z okresu Čadca. V okresoch Michalovce a Bánovce nad Bebravou pribudli zhodne dva nové prípady a po jednom potvrdili aj v okresoch Spišská Nová Ves a Brezno. Pozitívne testovaných bolo sedem žien a šesť mužov.

„V nemocniciach s ochorením Covid-19 alebo s podozrením naň je aktuálne štrnásť pacientov, z nich u piatich je potvrdený nový koronavírus,“ povedal minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. "Traja pacienti sú na JIS, nikto nie je na umelej pľúcnej ventilácii," doplnil.