(aktualizované) Poslankyňa Krištúfková je plagiátorka horšia ako Andrej Danko, tvrdí Beblavý! (video)
23 | 06 | 2020 I Peter Haluza, SITA

Poslankyňa Národnej rady SR (NR SR) Petra Krištúfková (Sme rodina) okopírovala celú svoju bakalársku prácu. Vo svojom profile na sociálnej sieti na to upozornil ekonóm a bývalý predseda strany Spolu - občianska demokracia (Spolu) Miroslav Beblavý.


Bakalársku prácu s názvom Vybrané indikátory sociálnej dimenzie kvality života - rodina odovzdala poslankyňa minulý rok na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici. Jej bakalársku práca a celé vzdelanie označil za falošné, plagiátorské a nečestné.



Zdroj: Facebook - Miroslav Beblavý

Beblavý vo videu poukázal na konkrétne pasáže Krištúfkovej práce, ktoré sú okopírované z iných prác či článkov, a to bez uvedenia zdrojov, z ktorých čerpala.

„Pani poslankyňa v celej práci systematicky ´vykráda´ texty. Kopírovala ich takým štýlom, že ešte aj tie chyby prekopírovala. V Spojených štátoch amerických by ju za to vyhodili zo školy," priblížil Beblavý.

Tento jej podvod je podľa neho ´prúserom´ z viacerých hľadísk. Spomenul predovšetkým právne hľadisko, keďže ide o porušenie autorského zákona.

„Je to prúser aj z etického hľadiska, pretože je to brutálny a nechutný plagiát a je to prúser aj z toho hľadiska, kedy sa odohral, keďže jej práca bola odovzdaná v roku 2019. V tom čase už bola Krištúfková poslankyňou parlamentu, takže musela vedieť, že takéto veci sa nemôžu robiť a aj napriek tomu to spravila," ozrejmil.

Matovič sa nechal od Kollára nachytať
Ministra Krajčího kritizujú za liknavosť sprava-zľava. Možno by mu pomohla nejaká splnomocnenkyňa od Borisa Kollára. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Aneta Leitmanová


Na záver si položil otázku, ako chceme od občanov Slovenskej republiky, aby dodržiavali zákony, keď vidia, ako poslanci NR SR a vysokopostavení politici beztrestne klamú a kradnú.

Petra Krištúfková musela kvôli stykom s obžalovaným podnikateľom Marianom K. opustiť po piatich dňoch post splnomocnenkyne vlády pre podporu rodiny. Naďalej pôsobí ako poslankyňa NR SR, ale aj podpredsedníčka výboru NR SR pre sociálne veci, predsedníčka komisie ministerstva práce na posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu rozvoja sociálnej oblasti a rodovej rovnosti a predsedníčka komisie ministerstva práce na posudzovanie žiadostí o poskytnutie dotácie pre osoby v krízovej situácii.

Aktualizácia 23.6. o 17.40. hod.:

Krištúfková reagovala na Beblavého písomným stanoviskom, v ktorom hovorí, že považuje za nekorektné, ak Beblavý porovnáva jej bakalársku prácu s rigoróznou prácou Andreja Danka. Podľa nej si treba uvedomiť, aké sú kladené nároky na bakalárske, magisterské štúdium a na samotnú rigoróznu prácu.

Plagiátom je aj diplomová práca Borisa Kollára, tvrdí predseda strany Juraj Hipš
Plagiátom je aj diplomová práca súčasného predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | SITA


„Sú to rôzne stupne vysokoškolského vzdelania, ktoré majú absolútne nezrovnateľné požiadavky, pretože pri bakalárskej práci, teda pri ukončení prvého stupňa vysokoškolského vzdelania sa očakáva preukázanie priemerných vedomostí, uplatniť svoje schopnosti pri ich zhromažďovaní a spracovaní základnej odbornej literatúry,“ uviedla Krištúfková.

Ako ďalej povedala, v bakalárskej práci sa často používa metóda kompilácie, čiže súhrn odborných textov od viacerých autorov a s nimi sa následne pracuje. „Naopak pri rigoróznej práci autor, ktorý má už absolvovaný druhý stupeň vysokoškolského vzdelania, musí preukázať schopnosť a pripravenosť na samostatnú vedecko-odbornú činnosť v oblasti vedy a výskumu, čo bol prípad pána Danka,“ argumentovala poslankyňa.

Zdôraznila, že jej bakalárska práca bola posúdená v rámci Štátnej záverečnej skúšky. „V obhajobe prešla rozpravou pred menovanou Komisiou pre štátne záverečné skúšky s výsledným hodnotením C-dobre, išlo teda o priemernú prácu. Práca bola nahraná do centrálneho registra záverečných prác a komisia mala k dispozícií aj výsledný protokol originality,“ dodala poslankyňa.

 

Andrej Babiš: „Počúvajte matku zem a otca slnka!“ (VIDEO)
Český premiér Andrej Babiš pravidelné nedeľné okienko netradične zafarbil do zelenej. Ohlásil sa totiž uprostred prírody s kapucňou cez hlavu a do svojich tém zaradil slnovrat, matku zem a otca slnka, píše spravodajský portál... Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Timotej Dudka