Poslanec OĽaNO podal trestné oznámenie na poslanca Mazureka za podnecovanie rasovej nenávisti
23 | 06 | 2020 I SITA

„Pred pár dňami sa stal tragický incident vo Vrútkach, ktorý pobúril celé Slovensko a mal aj svoje obete. V ten deň napísal poslanec Mazurek vo svojom statuse na sociálnej sieti nepravdivo, že útočníkom bol Róm," priblížil dôvod podania trestného oznámenia Pollák.


Poslanec Národnej rady SR Peter Pollák (OĽaNO) podal trestné oznámenie na poslanca parlamentu Milana Mazureka (ĽSNS). Ako informoval na dnešnej tlačovej konferencii pred budovou Generálnej prokuratúry SR, dôvodom je podozrenie zo spáchania trestného činu vo veci podnecovania národnostnej, etnickej a rasovej nenávisti a šírenia poplašnej správy.

Potvrdil, že túto iniciatívu podporuje celý poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a verí, že aj ostatní koaliční partneri.

„Pred pár dňami sa stal tragický incident vo Vrútkach, ktorý pobúril celé Slovensko a mal aj svoje obete. V ten deň napísal poslanec Mazurek vo svojom statuse na sociálnej sieti nepravdivo, že útočníkom bol Róm," priblížil dôvod podania trestného oznámenia Pollák.

(aktualizované) Poslankyňa Krištúfková je plagiátorka horšia ako Andrej Danko, tvrdí Beblavý! (video)
Poslankyňa Národnej rady SR (NR SR) Petra Krištúfková (Sme rodina) okopírovala celú svoju bakalársku prácu. Vo svojom profile na sociálnej sieti na to upozornil ekonóm a bývalý predseda strany Spolu - občianska demokracia (Spolu) Miroslav Beblavý.... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA


Medzičasom Mazurek status stiahol, no dovtedy na neho stihlo reagovať množstvo ľudí. „Polícia sa jasne vyjadrila, že nešlo o Róma, z čoho vyplýva, že poslanec Mazurek opäť raz klamal a šíril dezinformáciu a nenávisť. A proti tomuto ja budem bojovať," uviedol koaličný poslanec.

Zároveň priblížil, že pripravuje ďalšie trestné oznámenie na predsedu opozičnej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Mariana Kotlebu, ktorý podľa jeho slov na sociálnej sieti šíril poplašnú správu vo veci pochybného očkovania.

Na Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach usmrtil vo štvrtok 11. júna 22-ročný Martinčan zástupcu školy a zranil ďalšie tri osoby. Pri zásahu, po ktorom prišiel útočník o život, boli zranení aj dvaja policajti. Tí boli aj s ranenou učiteľkou školy a dvomi žiakmi prevezení do martinskej nemocnice, všetci sú mimo ohrozenia života. Motív útoku nateraz nie je známy.

Bolton zverejnil utajované skutočnosti podobne ako Snowden, tvrdí Pompeo
Bývalý poradca pre národnú bezpečnosť USA John Bolton sa publikovaním svojej knihy dopustil podobného zverejnenia utajovaných skutočností, ako to svojho času "whistleblower" Edward Snowden. Uviedol to v pondelok americký minister zahraničných vecí... Čítať ďalej
23 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR