Začiatkom júla sa pred súd postaví údajný šéf takáčovcov
22 | 06 | 2020 I SITA

Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na 2. júla hlavné pojednávanie s Ľubomírom K. prezývaným Kudla.


Údajný šéf skupiny takáčovcov čelí obžalobe vo veci úkladnej vraždy. Prípad sa týka vraždy Romana Krajčiho, ktorá sa stala v roku 2006 v Prievidzi. Ľubomír K. je od jesene minulého roku, kedy polícia podnikla akciu proti viacerým členom skupiny, stíhaný väzobne.

Niektorých takáčovcov zadržala polícia už začiatkom roku 2017. Dobrovoľne sa vtedy na polícii prihlásil Ľubomír K., považovaný za nástupcu po prvotnom bossovi Jánovi Takáčovi, ktorého zavraždili v júli 2003. Kudla sa neskôr dostal z väzby na kauciu stotisíc eur.

O týždeň budú odvolávať predsedníčku súdnej rady
Presne o týždeň, v pondelok 29. júna, bude súdna rada odvolávať predsedníčku Súdnej rady SR Lenku Praženkovú. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | SITA


Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj v Petržalke a v centre hlavného mesta od 90-tych rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby či herne. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci, sa stal údajným bosom skupiny práve Ľubomír K. Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a svobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.