Sýrskeho vojaka zadržali, lebo na internete vyznával lásku Asadovej dcére
22 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Sýrske úrady minulú sobotu zadržali vojaka sýrskej armády, ktorý na internete vyznával lásku jedinej dcére prezidenta Bašára Asada, 16-ročnej Zajn. Informoval o tom v pondelok denník The Times of Israel.


Vojak, označovaný ako Jazan Sultání, začal minulý týždeň na internete videá a odkazy určené pre Zajn Asadovú, v ktorej jej vyznával lásku, žiadal jej otca o jej ruku a sľuboval jej oddanosť až do smrti.

Vojakove aktivity na internete vyvolali v Sýrii rozruch: kým časť diskutérov ho podporovala a nabádala, aby vytrval vo svojej láske, iní ho varovali pred dôsledkami jeho opovážlivosti a pred zahrávaním sa s Asadovcami.

Nemenovaný sýrsky bloger tak napr. napísal, že "boli aj iní, ktorí na sociálnych médiách prišli so svojimi skromnými žiadosťami (k Asadovi) a odvtedy ich tu už viac nevídame. Podľa môjho názoru ste veľmi blízko k červenej čiare".

Minulú sobotu niekto, kto sa označil za vojakovho brata, zverejnil na konte Jazana Sultáního na sieti Facebook príspevok, v ktorom tvrdil, že Jazan bol zatknutý a zbitý.

Ďalšie správy uverejnené odvtedy na Sultáního konte požadujú, aby americký prezident Donald Trump dal zavraždiť Bašára Asada a aby bol "hrdina Jazan" prepustený na slobodu.

Kanadská polícia varuje saudského disidenta, že sa stal terčom Saudskej vlády
Omar Abdulaziz, blízka osoba zavraždeného novinára Jamala Khashoggiho, sa dozvedel, že sa stal cieľom Saudskej Arábie Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Mário Martinka