Slováci môžu do Čiernej Hory cestovať bez obmedzení
22 | 06 | 2020 I SITA

Slováci môžu cestovať do Čiernej Hory bez obmedzení. Informuje o tom ministerstvo zahraničných vecí (MZV) na svojej webovej stránke.


Nie je tak potrebné preukázať sa negatívnym testom na Covid-19, ani absolvovať domácu či štátnu karanténu. Od 18. júna boli však opäť zavedené niektoré opatrenia, ako je povinnosť nosenia rúška v zatvorených verejných priestoroch.

Zastupiteľský úrad Slovenska v Podgorici odporúča pri cestovaní do Čiernej Hory osobnou dopravou využiť trasu cez Chorvátsko, ktoré je taktiež zaradené na zozname krajín so vstupom do Čiernej Hory bez obmedzenia. „Všetky hraničné priechody s Chorvátskom sú otvorené,“ informuje MZV.

Okresný súd v Prešove vyhlásil nezvestnú ženu po výbuchu plynu za mŕtvu
Okresný súd (OS) v Prešove vyhlásil v pondelok ženu, ktorá bola nezvestná od minuloročného výbuchu plynu na Mukačevskej 7 v Prešove, za mŕtvu. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | TASR


Hraničné priechody s Bosnou a Hercegovinou sú otvorené s výnimkou hraničných priechodov Šćepan Polje a Meteljka, kde v súčasnosti nie je možný vstup pre osobnú dopravu. Taktiež hraničný priechod Vraćenovići - Deleuša zostáva zatvorený pre výstavbu cestnej infraštruktúry. Hraničné priechody s Kosovom a Albánskom sú otvorené.

V rámci krajiny sa cestuje bez obmedzení. Pri využívaní verejnej dopravy platí povinnosť nosiť rúško. Pri návrate na Slovensko z Čiernej Hory je prechod cez hranice možný aj bez potreby predloženia negatívneho testu na Covid-19, ako aj bez povinnosti absolvovať domácu izoláciu.