Chce posilniť spoluprácu štátu s mimovládnymi organizáciami, tvrdí Mikulec
22 | 06 | 2020 I SITA

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) chce posilniť spoluprácu štátu s mimovládnymi organizáciami.


Agentúru SITA o tom v tlačovej správe informovala Barbara Túrosová, riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra SR (MV SR). Mikulec, ktorý je zároveň predsedom Rady vlády Slovenskej republiky pre mimovládne neziskové organizácie to vyhlásil po jej 22. zasadnutí, na ktorom vyzdvihol úlohu mimovládnych organizácií v čase pandémie koronavírusu ale aj mimo nej.

„Mimovládne neziskové organizácie sú neoddeliteľnou súčasťou našej spoločnosti. Ich prínos, schopnosť rýchlo sa mobilizovať a byť nápomocnými aj v najvzdialenejších kútoch a najmenej viditeľných častiach Slovenska, sa prejavila aj počas pandémie koronavírusu. Ich členovia ale aj jednotliví občania, dobrovoľne podali pomocnú ruku spoluobčanom, zdravotníkom, školám a krízovým zložkám štátu, za čo im úprimne ďakujem,“ vyhlásil šéf rezortu vnútra.

Minister vnútra ubezpečil, že Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, ktorého aktivity v oblasti rozvoja občianskej spoločnosti a Iniciatívy pre otvorené vládnutie ministerstvo vnútra plne podporuje, je odborne pripravený pokračovať v témach transparentnosti, boja proti korupcii, participácii, ale aj v rozvoji mimovládnych neziskových organizácií a posilňovaní vzájomnej spolupráce medzi štátom a mimovládnymi neziskovými organizáciami.

Začiatkom júla sa pred súd postaví údajný šéf takáčovcov
Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na 2. júla hlavné pojednávanie s Ľubomírom K. prezývaným Kudla. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | SITA


„Budem veľmi rád, ak sa nám podarí nadviazať spoluprácu, ktorá bude reálna, konštruktívna a postavená na princípoch vzájomného rešpektu. Je pre mňa veľmi dôležité, aby sme našli účinný a funkčný kanál, pomocou ktorého dokážeme komunikovať priamo a spôsob, ako si vymeniť názory a postoje aj v prípade, že budú kritické. Pretože len tak sa posunieme vpred,“ uviedol Mikulec.

Zároveň dodal, že mnohé z priorít spolupráce na najbližšie roky sú už jasne stanovené - či už je to príprava novej Koncepcie rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku do roku 2030, novelizácia Zákona o dobrovoľníctve, participatívna príprava Stratégie krízového riadenia, alebo iné dôležité strategické dokumenty, ktoré sú v kompetencii jednotlivých rezortov.