Ruské stíhacie lietadlá sprevádzali dvojicu strategických bombardérov amerického letectva B-52H (VIDEO)
20 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Moskva vyslala niekoľko stíhačiek na sledovanie amerických bombardérov, ktoré prelietavali v blízkosti ruských hraníc, len niekoľko dní po podobnom stretnutí v Baltskom mori, informuje portál RT.


Ruská jednotka protivzdušnej obrany si všimla dva americké strategické bombardéry B-52H, ktoré prelietavali nad neutrálnymi vodami Ochotského mora.

Jednotka prúdových stíhacích lietadiel Su-30, Su-35 a MiG-31 bola okamžite vyslaná, aby „nepretržite“ sprevádzala americké lietadlá, ktoré boli prítomné v tejto oblasti, uviedlo ruské ministerstvo obrany.



Ruská armáda poznamenala, že všetky manévre sa uskutočnili v prísnom súlade s medzinárodnými pravidlami správania sa v neutrálnom vzdušnom priestore.

Stretnutie prichádza po tom, ako boli ruské bojové lietadlá v pondelok odoslané na sprievod amerických B-52H a prieskumných lietadiel v neutrálnom vzdušnom priestore nad Baltským morom.



Rusko pravidelne vysiela svoje stíhačky na monitorovanie rôznych vojenských lietadiel USA a NATO, vrátane dozorných lietadiel, ktoré lietajú blízko ich hraníc.

Kremeľ vníma poľskú pripravenosť hostiť cudzie vojenské zariadenia ako hrozbu
Pripravenosť Poľska hostiť na svojom území vojenskú infraštruktúru iných štátov a aliancií považuje Rusko za hrozbu, uviedol v piatok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR