Robíme kroky k ukončeniu členstva v Smere, oznámila skupina Pellegriniho
19 | 06 | 2020 I TASR

Odchádzajúci poslanci zo Smeru-SD sa už vzdali svojich funkcií v strane, robia tiež kroky k ukončeniu samotného členstva.


Pri obsadzovaní funkcií v Národnej rade SR sú pripravení adekvátne reagovať na zmenené politické pomery v budúcnosti. V mene skupiny odchádzajúcich poslancov to uviedla hovorkyňa Petra Pellegriniho Patrícia Macíková.

Pripomenula, že skupina 11 poslancov, ktorá deklarovala odchod, sa chce držať volebného záväzku Smeru uskutočniť v krajine i vnútri politickej strany zodpovednú zmenu. "Po vyčerpaní týchto možností v Smere cítime obrovskú podporu ľudí, aby sme tento záväzok napĺňali v novom politickom projekte a ponúkli im slušnú sociálnodemokratickú politiku 21. storočia," tlmočila Macíková stanovisko poslancov.

Rúška možno budeme nosiť doživotne, hovorí hlavná epidemiologička
Stále platí povinnosť nosenia rúška v interiéroch či v prostriedkoch verejnej dopravy. Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Peter Haluza, SITA


"Budeme reagovať na nové výzvy doby, ale zároveň nespochybniteľne obhajovať práva starších, chorých, slabých i všetkých pracujúcich vrátane tvrdého boja za 13. dôchodky i minimálnu mzdu," dodala.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii označil odchádzajúcich poslancov za zradcov a ich čin za neslušnosť voči strane, ktorá im umožnila vybudovať si politickú kariéru. Žiada ich, aby ukončili nielen svoje členstvo v strane, ale vzdali sa i predsedníckych funkcií vo výboroch Národnej rady SR a v prípade Pellegriniho aj postu podpredsedu parlamentu.

Fico avizoval, že v krátkom čase sa orgány Smeru budú zaoberať zásadnou personálnou obmenou vedenia strany. Jednoznačne nepovedal, že odíde z postu predsedu, naznačil však, že výsledkom zmien má byť i nový model riadenia strany. Dodal, že chce dostať do vedenia strany nové tváre, mladých politikov. Chce tiež tvoriť tieňový kabinet. V strane cíti naďalej veľkú podporu.