Pompeo označil Boltona v súvislosti s jeho knihou za zradcu
19 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo sa vo štvrtok kriticky vyjadril ku knihe memoárov bývalého poradcu pre národnú bezpečnosť Johna Boltona a označil ho za "zradcu". Informovala o tom v piatok agentúra AFP.


Pompeo na Twitteri napísal, že knihu síce nečítal, no na základe niekoľkých zverejnených úryvkov má dojem, že Bolton šíri množstvo lží, poloprávd a klamstiev.

Pompeo označil za "smutné a nebezpečné", že Bolton nakoniec na verejnosti vystupuje ako zradca, ktorý uškodil Amerike tým, že zneužil dôveru občanov. Minister zahraničných vecí pripomenul, že Amerika prezidenta Donalda Trumpa je vo svete "silou za dobro".

Vydanie Boltonovej knihy s názvom The Room Where It Happened: A White House Memoir (Miestnosť, kde sa to stalo: Memoáre z Bieleho domu) je naplánované na 23. júna. Ku knihe sa kriticky vyjadril aj prezident Trump a americké ministerstvo spravodlivosti v stredu večer požiadalo o súdny príkaz, ktorý by zabránil jej vydaniu.

Facebook stiahne Trumpovu reklamnú kampaň, ktorá obsahovala symbol používaný nacistami
Červený trojuholník hore nohami používali nacisti na označenie politických väzňov, komunistov a ďalších ľudí v koncentračných táboroch. Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Mário Martinka