Polícia začala ďalšie trestné stíhanie v prípade Kiskových videonahrávok
19 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

Exprezident Andrej Kiska trvá na tom, že za videonahrávkami, ktoré ho mali skompromitovať, stojí niekto zo Smeru. Vyšetrovateľ začal vo veci dve samostatné trestné stíhania. 


Vyšetrovanie, ktoré zatiaľ nie je vedené voči konkrétnemu páchateľovi, sa týka podozrenia z prečinu ohovárania. Pre Aktuality.sk informáciu potvrdil hovorca Prezídia Policajného Michal Slivka.

Zatiaľ čo vyšetrovanie vo veci podozrenia z ohovárania polícia začala 5. júna, trestné stíhanie kvôli podozreniu z prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu sa začalo 26. februára. 

„V oboch veciach sú priebežne vykonávané procesné úkony podľa Trestného poriadku, presný termín ukončenia veci momentálne nie je možné určiť. Doposiaľ nikoho neobvinil. Viac informácií nie je možné poskytnúť,“ doplnil Slivka. 

Mafián Reichel potvrdzuje, že video o informáciách s Kiskom je pravdivé!
Portál topky.sk priniesol rozhovor s členom podsvetia Michalom Reichelom, v ktorom potvrdzuje informácie o to, že exprezident Kiska od neho odkúpil pozemky. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Peter Bachan


Trestné stíhania boli začaté po tom, ako samotný Kiska podal v polovici februára trestné oznámenie. To sa týka celkovo troch videí, v ktorých centre pozornosti sa nachádza exprezidentov pozemok pod Tatrami.

Aktuality pripomínajú, že na prvom z videí je zachytený dialóg medzi mafiánom Milanom Reichelom a podnikateľom Michalom Šuligom. Práve prostredníctvom Šuligovej firmy mal Kiska kúpiť inkriminovaný pozemok pod Tatrami. 

„Je to primitívne video, dvoch veľmi zlých a nedôveryhodných hercov, ktorých vyšetruje polícia za rôzne podvody. Obaja rozprávajú podľa zjavne predpripraveného scenára a je to až tragikomické,“ komentoval video v tej dobe Kiska. 

Videá, ktoré boli zverejnené bezprostredne pred parlamentnými voľbami, označil exprezident za pokus o jeho diskreditáciu, za ktorým podľa neho stojí niekto zo Smeru. O konkrétnych menách ľudí, ktorí by za videami mali stáť, ale Kiska nikdy nehovoril. 

Kiska sa priznal! S podnikateľom Šuligom sa stretol aj pred rokom v Prezidentskom paláci
Exprezident a líder strany Za ľudí Andrej Kiska priznal, že sa s kontroverzným popradským podnikateľom Michalom Šuligom stretol aj pred rokom v Prezidentskom paláci. Čítať ďalej
24 | 02 | 2020 | Peter Haluza, TASR