V kauze vraždy Kuciaka sa čítajú listinné dôkazy, rieši sa aj majetok obžalovaných
17 | 06 | 2020 I SITA

V kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a ďalších skutkov sa dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zaoberá čítaním listinných dôkazov.


Medzi ne patria napríklad správy rôznych mobilných operátorov o hovoroch z obdobia po vražde Kuciaka, predovšetkým z marca 2018 alebo evidenčné karty vozidiel, ktoré používali obžalovaní.

Súčasťou dôkazov sú aj výpisy z katastrálnej databázy. Podľa nej vlastní obžalovaný Marian K. majetky v katastrálnych územiach Bernolákovo, Donovaly, Čuňovo a Vinohrady. Obžalovaní Alena Zs. a Tomáš Sz.v databáze záznamy nemajú.

Pokiaľ ide o ďalší majetok, podľa výpisov z rôznych databáz obžalovaní nevlastnia lietadlá ani námorné rekreačné plavidlá registrované v SR. Marian K. podľa oboznámenej dokumentácie figuruje vo viacerých obchodných spoločnostiach.

Slovenskí dôchodcovia majú najvyššie výdavky na bývanie a potraviny v únii
Slovenskí dôchodcovia majú v rámci 27 krajín Európskej únie najvyššie výdavky na bývanie a potraviny. Na tieto položky minú až 57 percent z celkových mesačných výdavkov. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | SITA


Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Všetci traja svoju vinu popierajú. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára.

Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.

Pre Krištúfkovú vytvorili novú funkciu, stane sa splnomocnenkyňou vlády
Poslankyňa NR SR Petra Krištúfková (Sme rodina), ktorá je matkou jedného z detí Borisa Kollára a v minulosti mala vzťahy aj s mužmi z bratislavského podsvetia, dostane novú funkciu. Po novom by sa mala stať splnomocnenkyňou vlády pre podporu rodiny... Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok