AKTUALIZOVANÉ: Ruský súd odsúdil bývalého amerického námorníka na 16 rokov za špionáž
15 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Ruský súd dnes odsúdil Američana, ktorý je tiež držiteľom britského, kanadského a írskeho pasu. Vyšetrovanie tvrdilo, že bol po dvoch rokoch špionáže prichytený pri čine, informuje portál RT.


Mestský súd v Moskve dnes vydal rozsudok a odsúdil Pavla Whelana na 16 rokov väzenia. Časť vypočutia sa uskutočnila za zatvorenými dverami.

Whelan si bude odpykávať svoj trest vo väzení s vysokou bezpečnosťou. Jeho obhajoba sa proti rozsudku odvolá a sám obžalovaný vyhlásil, že súdny proces bol „politický“.

V obvinení sa údajne tvrdilo, že Whelan, ktorý často navštevoval Rusko, dostal disk USB obsahujúci zoznam aktívnych pracovníkov Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie (FSB) od jedného z členov tajnej služby už v roku 2018. Whelan bol zatknutý počas stretnutia, ktoré sa konalo na 5-hviezdičkovom hotely Metropol v Moskve. Whelanovi právnici neustále tvrdia, že sa stal obeťou sprisahania.

Ukrajina rozložila korupčnú schému spojenú so spoločnosťou v ktorej bol Hunter Biden
Ukrajinskí predstavitelia zadržali hotovostný úplatok vo výške 6 miliónov dolárov. Toto bol doteraz najväčší úplatok v histórii krajiny a týkal sa prípadu, ktorý súvisí so zakladateľom Burisma Holdings, plynárenskej spoločnosti, ktorá dala... Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | Mário Martinka