Kauza vraždy Kuciaka pokračuje dvomi pojednávacími dňami
14 | 06 | 2020 I SITA

Kauza vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka pokračuje v nadchádzajúcom týždni dvomi pojednávacími dňami.


Špecializovaný trestný súd v Pezinku konkrétne vytýčil pojednávania na stredu 17. a piatok 19. júna, kedy by sa mal zaoberať vykonávaním ďalšieho dokazovania. Súdny proces v tejto kauze začal v januári tohto roku, pričom súd doposiaľ vypočul veľkú časť navrhnutých svedkov.

Oboznámil sa tiež s ďalšími dôkazmi, medzi nimi napríklad s komunikáciou obžalovaných Mariana K. a Aleny Zs. v aplikácii Threema, telefonátom obžalovaného podnikateľa s neskôr zavraždeným Kuciakom, alebo napríklad s článkami zavraždeného.

Volebná líderka OĽaNO nesúhlasí s Matovičom, nechce zákaz predaja v nedeľu
Podľa vlastných slov je politickým nováčikom. Napriek tomu sa v hnutí OĽaNO stala Mária Šofranko volebnou líderkou a získala vyše 95-tisíc preferenčných hlasov. V prípade nedeľného zákazu predaja však nesúhlasí s premiérom Igorom Matovičom a... Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok


Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Všetci traja svoju vinu popierajú. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára.

Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.

Sme rodina neovládne stavebné odbory na okresných úradoch, hovorí Matovič
Politickými nominantmi budú iba prednostovia okresných úradov, vyhlásil premiér. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Peter Haluza